Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану

Відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ї річниці виведення військ з Афганістану

   З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ої річниці виведення військ з Афганістану сьогодні, 15 лютого в селищі Катеринопіль за участю селищного голови Володимира Коваленка, заступників селищного голови, голови ветеранської організації Миколи Поліщука, учасників бойових дій на території інших держав, працівників селищної ради та громадськості відбулось покладання квітів і вінків до пам’ятнику загиблим воїнам-афганцям, Обеліску Слави та пам'ятного знаку Героям Небесної Сотні.    Найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан, яка тривала 10 років – з 25 грудня 1979 року по 15 лютого 1989 року. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули близько 15 тисяч вояків, із них майже 4 тисячі українців, 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовами, 711 дітей - сиротами. Більше 8-ми тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами.    Нині у складні для країни часи, воїни-афганці  проявляють героїзм і мужність на Донбасі, їх бойовий досвід і тепер є запорукою багатьох перемог у боротьбі з російським агресором за незалежність і територіальну цілісність України.     Селищний голова Володимир Коваленко подякував присутнім учасникам бойових дій за проявлені мужність та героїзм  при виконанні бойових завдань під час афганської війни, побажав всім міцного здоров'я, родинного затишку і тепла, благополуччя та довгоочікуваного миру на нашій Батьківщині.    Пам’ятати про події тих років, безповоротні втрати, страшне горе матерів, дружин і дітей - це наш святий обов'язок!    Під час урочистостей присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про полеглих, які не повернулися з війни в Афганістані, і тих, хто віддав своє життя у військових діях на сході нашої держави. 

14:59 15.02.2022

План втілення превентивних заходів з попередження терористичних дій в освітній галузі обговорили в ОДА

План втілення превентивних заходів з попередження терористичних дій в освітній галузі обговорили в ОДА

   Проведення заходів з профілактики вчинення дій терористичного характеру на Черкащині обговорювали на онлайн-нараді з керівниками закладів вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти. Скоординувати дії закликала учасників освітнього процесу заступниця очільника області Лариса Кошова.

16:24 14.02.2022

Весна сперечатиметься із зимою: синоптики розповіли про тижневу погоду в області

Весна сперечатиметься із зимою: синоптики розповіли про тижневу погоду в області

   На новому тижні, весна продовжить сперечатися із зимою, а сонячний антициклон – із похмурою Атлантикою. Наразі погодну ідилію на Черкащині забезпечує південний антициклон «Ingo». Ніяких опадів та небезпечних явищ, а нічні морози змінюються невеликим теплом вдень. Сонячних годин багато як для зимового місяця, відзначає начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

16:23 14.02.2022

Профілактичні щеплення: що треба знати батькам

Профілактичні щеплення: що треба знати батькам

  Усі батьки турбуються про здоров’я своїх дітей. Тому запитання щодо щеплень цілком нормально ставити своїм педіатрам, знайомим, які теж мають маленьких дітей, гуглити інформацію.

11:25 14.02.2022

Товариська зустріч принесла яскраві перемоги командам Катеринопільської ДЮСШ

Товариська зустріч принесла яскраві перемоги командам Катеринопільської ДЮСШ

 12 лютого, в м. Новоархангельск Кіровоградської області три групи Катеринопільської ДЮСШ взяли участь в товариській зустрічі з командами Новоархангельської ДЮСШ.  Успіхами наших юних футболістів поділився їх тренер Анатолій Дубовцев:"Першою випробувала свої сили молодша  група /2013р.н/.   Вже з початку гри наша команда, захопивши ініціативу, постійно атакувала суперника, чим неабияк здивувала глядачів та особливо противника своєю технікою володіння м’ячем. Повівши в рахунку, наша команда додала в швидкості. Рахунок зростав неймовірно швидко. Суддя фінальним свистком зафіксував рахунок 16-5 на користь нашої молодшої групи. Голи забивали: Адаменко Станіслав-6, Слищенко Ельдар-6, Замковенко Назар-2, Лисяний Денис-2.               З результатом гри середньої групи /2010-2011р.н./ все стало відомо з перших хвилин матчу. Такі «монстри» шкіряного м’яча, загартовані в багатьох футбольних баталіях, як Янковий Назар, Лановенко Влад, Поліщук Юрій, Топалов Ярослав, Кисельов Дмитро, Слищенко Ельдар, Лисенко Артем, тримали під своїм контролем всю гру. З невеликим інтервалом голи влітали в сітку воріт господарів поля. Але і ми не без помилок зіграли в захисті, пропустивши 4 голи. Рахунок 12-4 !!!   

08:03 14.02.2022

Внутрішньо переміщені особи можуть звертатися за продовженням або припиненням соцдопомоги через Дію. Що важливо знати?

Внутрішньо переміщені особи можуть звертатися за продовженням або припиненням соцдопомоги через Дію. Що важливо знати?

 Продовжити отримання грошових виплат за відсутності змін, що впливають на їх призначення, або припинити  такі виплати тепер можна  за електронною заявою. Досі внутрішньо переміщені особи щопівроку мали збирати документи для того, щоб продовжити призначення грошової допомоги чи повідомити про зміни і припинити її. Тепер для отримання послуг потрібно повідомити в заяві на порталі Дія про відсутність змін або потребу у припиненні виплат, підписати заяву електронним підписом та надіслати.

15:01 11.02.2022

У Дії з’явиться електронне посвідчення ветерана

У Дії з’явиться електронне посвідчення ветерана

     На черговому засіданні Кабінет Міністрів України прийняв проект постанови «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо запровадження електронного посвідчення ветерана».

11:54 10.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора