Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

В області запанувала метеорологічна весна

В області запанувала метеорологічна весна

   До кінця календарної зими лишилося 7 днів і поточна гідрометеорологічна ситуація дає підстави проаналізувати її особливості: пізня, коротка, тепла та забезпечена опадами. Про погодні аномалії та прогнози на наступні дні розповів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

15:36 21.02.2022

ЗАПРОШУЄМО ДО ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ!

ЗАПРОШУЄМО ДО ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ!

 Катеринопільська селищна рада інформує про початок проведення громадського обговорення та внесення пропозиції щодо перейменування провулків Енгельса, Карла Маркса в смт Катеринопіль, провулка Жукова в с. Петраківка, вулиці Третяка в с. Вікнине, вулиці Терешкової в с. Пальчик та запрошує усіх бажаючих долучитись до обговорення даного питання.

15:35 21.02.2022

До 2030 року передбачається утеплення 50% житлового фонду

До 2030 року передбачається утеплення 50% житлового фонду

  Цього року в Україні розпочнуть утеплювати тисячі багатоквартирних будинків, лікарень, шкіл, адміністративних будівель. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль з трибуни Верховної Ради під час «Години запитань до Уряду».

15:33 21.02.2022

Відбулася зустріч із заступником голови Черкаської ОДА Ларисою Кошовою

Відбулася зустріч із заступником голови Черкаської ОДА Ларисою Кошовою

   Селищний голова Володимир Коваленко 17 лютого 2022 року взяв участь в зустрічі з заступницею голови Черкаської ОДА Ларисою Кошовою та представниками Єрківської та Мокрокалигірської територіальних громад по обговорюванню питань освітньої та медичної сфери, що проходила в Черкаській обласній державній адміністрації. Заступниця очільника області поспілкувалася із представниками Катеринопільської, Єрківської та Мокрокалигірської громад.

14:20 21.02.2022

Вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

   Організованою ходою працівники Катеринопільської селищної ради пройшли до пам’ятних знаків героям Небесної сотні та загиблим учасникам АТО, воїнам-афганцям і воїнам –землякам, щоб вклонитися їх світлій пам’яті та вшанувати їхній героїзм і відданість українському народові.

12:35 18.02.2022

Зв’язку між вакцинацією КПК та аутизмом немає – результати масштабного дослідження

Зв’язку між вакцинацією КПК та аутизмом немає – результати масштабного дослідження

   Загальнонаціональне дослідження в Данії, в якому взяли участь понад 657 тисячі дітей, підтвердило, що вакцинація проти кору, паротиту та краснухи не підвищує ризик аутизму. Навпаки – вакциновані КПК діти мали на сім відсотків меншу ймовірність аутизму, ніж невакциновані. Це авторитетне наукове дослідження уже назвали наймасштабнішим.

10:53 18.02.2022

Відновне правосуддя для неповнолітніх

Відновне правосуддя для неповнолітніх

   В Україні на сьогоднішній день дуже поширена проблема скоєння правопорушень, злочинів серед неповнолітніх, в зв’язку з цим на території України впроваджено та реалізується програма «Відновного правосуддя для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення»     Програма відновного правосуддя впливає на розвиток дитини, яка підозрюється у скоєнні злочину, та допомагає адаптуватися в соціумі в майбутньому.     Умови, за яких застосовується  програма відновного правосуддя для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчинені злочину, а саме: -  наявності потерпілої сторони - фізичної особи, якій кримінальним правопорушенням завдано моральної, фізичної або майнової шкоди, а також юридичної особи, якій кримінальним правопорушенням завдано майнової шкоди; -  вчинення неповнолітнім вперше кримінального проступку або нетяжкого злочину; -  визнання неповнолітнім факту вчинення кримінального правопорушення; -  згоди неповнолітнього і потерпілого на участь у програмі.    Яку мету являє програма відновного правосуддя для неповнолітніх - це,  максимальне відновлення психологічного та емоційного стану неповнолітнього, щоб вплинути та не допустити скоєння злочинів в майбутньому. Усвідомлення неповнолітнім того, що він має конфлікт із законом та необхідністю вжити заходів задля недопущення правопорушень в подальшому. Відшкодування заподіяної шкоди потерпілому. На ранніх етапах виведення неповнолітнього з кримінального процесу.    Програма полягає у тому, що є можливість розглянути усі аспекти конфлікту та усунути його основні причини. Програма дає можливість конфіденційно вирішити спір, усунути всі можливі негативні наслідки для неповнолітнього та уникнення кримінальної відповідальності.     Особи, які беруть участь у процесі програми відновного правосуддя – це неповнолітня особа,що скоїла злочин та  погодилися брати участь у програмі з відновного правосуддя, професійний психолог, медіатор тобто посередник та потерпіла сторона, також можуть приймати участь у програмі соціальний працівник, представник органу пробації, прокурор.    Якщо обставини кримінального провадження відповідають умовам, прокурор повідомляє неповнолітнього, його законного представника та потерпілого, про можливість реалізації Програми та укладення угоди про застосування Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення. Між учасниками процесу проходить бесіда за участю медіатора, яка спрямована на мінімізацію негативних наслідків та максимально задоволення інтересів обох сторін. В разі досягнення спільної згоди, між неповнолітнім та потерпілою стороною укладається медіаційна угода та відшкодовується завдана шкода потерпілому.    Для отримання безоплатної правової допомоги можна звернутись до сектору «Катеринопільське бюро правової допомоги» за адресою: смт. Катеринопіль вул. В. Чорновола,1, каб.№6, тел. 04742-2-23-82, E-mail:  katerynopilske@legalaid.ck.ua.

09:43 18.02.2022

Відбулися ігри фінальної частини серед юнаків у Білозір’ї

Відбулися ігри фінальної частини серед юнаків у Білозір’ї

   Вчора, 16 лютого, в Білозір‘ї  Черкаського району відбулися ігри фінальної частини  Чемпіонату області серед юнаків 2009р.н., в якому взяла участь  команда Катеринопільської ДЮСШ, провівши  дві гри.     Першу гру катеринопільчани провели з командою м. Умань. Основний час зіграли  внічию з рахунком 1-1, після чого були призначені пенальті, які й принесли перемогу нашій команді. Рахунок 2-0.        Друга гра, на жаль, не була успішною для наших футболістів, але   хлопці тримаються мужньо. Адже, сьогодні у них  ще дві гри. Тож, бажаємо їм командної гри, спортивного духу та перемоги!

17:02 17.02.2022

Понад 10 мільйонів українців у березні отримають підвищені пенсії

Понад 10 мільйонів українців у березні отримають підвищені пенсії

  Уряд затвердив постанову „Про індексацію пенсій та заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2022 році”. Постанову розроблено Мінсоцполітики з метою підвищення з 1 березня 2022 року рівня пенсійного забезпечення та соціального захисту найбільш вразливих верств населення: осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, багатодітних сімей.

16:19 17.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора