Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

9 травня- День Європи

9 травня- День Європи

      Шановні жителі та гості Катеринопільської територіальної громади!

10:00 09.05.2024

Відбулись заходи з нагоди Дня  памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

Відбулись заходи з нагоди Дня памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

 8 травня Україна вперше разом з усією Європою відзначає День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років – як єдине державне свято замість двох різних знакових дат.

17:03 08.05.2024

8 травня - День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

8 травня - День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

        Шановні жителі та гості Катеринопільської територіальної громади! Сьогодні Україна вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Друга світова війна, яка тривала з 1939 до 1945 року, була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства, в якій загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Війна – це долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками. Люди гинули на фронті, вмирали від голоду в тилу, були вивезені до Німеччини, або на територію росії. Страждали українці не тільки на передовій, а в зруйнованих селах і містах залишалися жінки з дітьми, молоді дівчата, немічні бабусі, які змушені були самостійно справлятися з усіма тяготами і страшними наслідками окупації ворогом рідної землі. На жаль, 79-у річницю цієї Перемоги ми зустрічаємо в умовах масштабної російської агресії. Агресор, який здійснює немислимі злочини проти українського народу. Пам’ятаючи про страшні події Другої світової війни та її жертви в Україні, ми ще з більшою рішучістю боремося проти російських окупантів, оскільки захищаємо наші сім’ї, будинки, вулиці, міста і села від нового людиноненависницького зла – рашизму, мета якого геноцид української нації. Ми схиляємо голови в пошані перед світлою пам'яттю тих, хто віддав життя за рідну землю, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали на підприємствах у тилу, перед кожним, хто день за днем наближав перемогу у Другій світовій війні. Ми вшановуємо пам'ять усіх жертв цієї жахливої війни. Ми пам’ятаємо жахи військового лихоліття з розповідей наших дідів, а сьогодні і самі переживаємо страшні воєнні злочини, тому особливо розуміємо ціну мирного життя. З нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні щиро зичимо мирного неба над головою, злагоди та благополуччя вам, вашим рідним та близьким, швидкої перемоги над російським окупантом. Нехай на нашій землі знову запанує мир та спокій, а у серцях кожного з нас ніколи не згасає вогник надії на щасливе майбутнє нашої країни. Слава Україні! Вічна пам'ять загиблим, низький уклін живим! З повагою, селищний голова Володимир Коваленко, депутати та виконавчий комітет Катеринопільської селищної ради

16:30 08.05.2024

Коли кривдять найближчі: як юристи можуть допомогти захиститися від домашнього насильства

Коли кривдять найближчі: як юристи можуть допомогти захиститися від домашнього насильства

Коли фізичної, моральної чи іншої шкоди систематично завдають найближчі люди — ймовірно, це ситуація домашнього насильства. Розповідаємо, які ознаки має домашнє насильство, яка відповідальність передбачена для кривдників та куди звертатися по допомогу.

16:20 08.05.2024

НА НЕБЕСА ЙДУТЬ НАЙКРАЩІ: ДРУГА РІЧНИЦЯ ЗАГИБЕЛІ ГЕРОЯ

НА НЕБЕСА ЙДУТЬ НАЙКРАЩІ: ДРУГА РІЧНИЦЯ ЗАГИБЕЛІ ГЕРОЯ

     Сьогодні, 8 травня, минає друга річниця з дня загибелі нашого земляка, мужнього воїна, Героя-захисника ВОЛОДИМИРА СТАНІСЛАВОВИЧА ШАРКА, 1989 року народження, жителя села Вікнине. Загинув Герой під час виконання бойових завдань біля населеного пункту Новогригорівка Миколаївської області, залишаючись до останнього подиху вірним військовій присязі. Схиляємо голови та висловлюємо щирі співчуття всім рідним та близьким загиблого. Низький уклін батькам за патріотичне виховання сина- Героя. Гірко, що і сьогодні ми втрачаємо кращих з кращих, що віддають своє життя заради того, щоб ми мали мирне небо над головою, а наша Україна була самостійною і незалежною. Пам'ять про відважного воїна Володимира Шарка, який загинув за Батьківщину , як і наша безмежна вдячність завжди будуть жити в серцях мешканців Катеринопільської територіальної громади. Вічна і світла пам'ять українському Герою!

12:32 08.05.2024

У російсько - українській війні загинув голова Катеринопільської районної ради 2015 - 2020 років, депутат VIII скликання Звенигородської районної ради ВЕРЕТА ВІТАЛІЙ ІВАНОВИЧ

У російсько - українській війні загинув голова Катеринопільської районної ради 2015 - 2020 років, депутат VIII скликання Звенигородської районної ради ВЕРЕТА ВІТАЛІЙ ІВАНОВИЧ

На Запорізькому напрямку, в бою за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, під час мужнього виконання військового обов'язку, залишаючись відданим військовій присязі на вірність українському народу 26 липня 2023 року загинув капітан, командир танкової роти, танкового батальйону однієї з військових частин, голова Катеринопільської районної ради 2015 - 2020 років, депутат VIII скликання Звенигородської районної ради ВЕРЕТА ВІТАЛІЙ ІВАНОВИЧ, 1969 року народження, житель селища Єрки. До цього часу Захисник вважався зниклим безвісти.

16:20 07.05.2024

Синоптики попереджають черкащан про похолодання

Синоптики попереджають черкащан про похолодання

     Ще сьогодні спостерігаємо майже літній день з високими 23-25°. Тепло буде і вночі 7-12°. А вже завтра вдень все зміниться. Атмосферний фронт, який перетинатиме Черкащину зумовить грозові дощі, місцями у супроводі посилення вітру та граду. Про це інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

16:07 06.05.2024

Передали допомогу на Схід для земляка

Передали допомогу на Схід для земляка

   До Катеринопільської селищної ради звернулась мати нашого земляка-військовослужбовця із Катеринополя, який захищає країну від російського окупанта на Сході, про надання допомоги у придбанні бронежилета та каски балістичної для її сина.    

15:14 06.05.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора