Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Конгрес місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України

Конгрес місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України

   20 серпня 2024 року відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України, на якому обговорювалися актуальні виклики, що постають перед регіонами та громадами країни. У заході взяли участь начальник Звенигородської районної військової адміністрації Юрій Піковський, голова районної ради Сергій Струк, разом із головами громад Звенигородщини. Засідання проходило під головуванням Президента України Володимира Зеленського. Учасники обговорили ключові питання, зокрема підготовку до нового навчального року, забезпечення енергостійкості громад та підготовку до опалювального сезону. Особливу увагу було приділено заходам та інструментам, які дозволять спільно пройти ці непрості випробування. "Ми повинні діяти злагоджено, аби забезпечити стабільність і безпеку в кожному регіоні. Виклики, які стоять перед нами, вимагають рішучих і скоординованих дій. Разом ми зможемо подолати ці труднощі", – зазначив Володимир Зеленський під час засідання. Цей Конгрес є важливою платформою для обговорення актуальних питань та розробки стратегій, що дозволять зберегти стабільність і розвиток України навіть у складних умовах.

12:34 21.08.2024

Сервіс «Єдине вікно послуг» від Державної служби зайнятості

Сервіс «Єдине вікно послуг» від Державної служби зайнятості

   Сервіс «Єдине вікно послуг» від Державної служби зайнятості вже об’єднав 459 програм підтримки для ВПО, людей з інвалідністю та ветеранів, які працюють у регіонах України. Вони допомагають з тимчасовим житлом, пропонують перенавчання з подальшим працевлаштуванням, надають гранти на відновлення бізнесу і багато іншого.      Для зручності вся інформація про послуги недержавних і громадських організацій зібрана в одному місці. Кожен, хто потребує допомоги, може самостійно переглянути інформацію про наших партнерів на сайті Державної служби зайнятості перейшовши за посиланням «Єдине вікно послуг»:  https://www.dcz.gov.ua/other/onewindow Також, звернувшись до найближчого центру зайнятості, можна отримати не тільки супровід у працевлаштуванні та кар’єрне консультування, а й інформацію щодо: - відновлення документів - гуманітарної і психологічної допомоги - соціального захисту - отримання житла - медичного обслуговування - грантів для розвитку й відкриття власної справи - безоплатного навчання й перекваліфікації - Детальніше про сервіс на сайті: https://www.dcz.gov.ua/news/singlenews/523

12:19 21.08.2024

Гарячі +37: на Черкащині прогнозують спеку

Гарячі +37: на Черкащині прогнозують спеку

   Серпень, який нещодавно відставав від жарких тенденцій своїх літніх попередників, вирішив кардинально змінити ситуацію. 20-22 серпня із південно-східними вітрами продовжить надходити дуже тепле повітря, яке забезпечить температуру вночі 20-25º, а вдень сильну спеку 35-37º. Про це інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

10:37 20.08.2024

Безоплатна правнича допомога

Безоплатна правнича допомога

        Безоплатна юридична підтримка для родичів зниклих безвісти: Пояснимо, що робити та куди звертатися, щоб відшукати зниклих за особливих обставин військових і цивільних. Допоможемо скласти звернення до державних установ, правоохоронних органів та органів військового управління. Проконсультуємо щодо прав, пільг та соціальних гарантій для членів сімей зниклих безвісти та полонених та алгоритму дій для їх отримання. *Підготуємо документи для оскарження дій державних органів у судовому порядку. Послуги надає державна система безоплатної правничої допомоги (БПД). *Допомога із зверненням до суду надається категоріям громадян, що визначені у ст. 14 ЗУ «Про безоплатну правничу допомогу», зокрема: ВПО пенсіонерам з доходом до 4722 грн/міс працездатним з доходом до 6056 грн/міс людям з інвалідністю, якщо пенсія/соцдопомога до 6056 грн/міс учасникам бойових дій.  Як звернутися до системи БПД: https://legalaid.gov.ua/kliyentam/yak-otrymaty-bpd/

10:26 20.08.2024

єОселя: Українці взяли кредити на придбання житла на 10 млрд грн від початку року

єОселя: Українці взяли кредити на придбання житла на 10 млрд грн від початку року

   Із початку 2024 року за програмою доступних кредитів єОселя видано 5 896 кредитів на 10 млрд грн. Пільговий кредит з процентною ставкою у 3% можуть отримати військовослужбовці ЗСУ за контрактом, вчителі, медики та науковці. Для інших категорій громадян процентна ставка складає 7%. Про це зазначив заступник міністра економіки України Андрій Телюпа.

10:22 20.08.2024

Засідання комісії з найменування, перейменування вулиць, площ, провулків, парків, скверів та інших об’єктів на території Катеринопільської територіальної громади

Засідання комісії з найменування, перейменування вулиць, площ, провулків, парків, скверів та інших об’єктів на території Катеринопільської територіальної громади

  На тижні, що минає заступник селищного голови – начальник відділу соціального захисту населення та охорони здоров'я селищної ради Ірина Міненко провела засідання комісії з найменування, перейменування вулиць, площ, провулків, парків, скверів та інших об’єктів на території Катеринопільської територіальної громади. В ході засідання членами комісії були розглянуті результати громадських обговорень щодо перейменування провулка Корнійчука на провулок В'ячеслава Чорновола в селі Петраківка, вулиці Берегова на вулицю В'ячеслава Чорновола та вулиці В'ячеслава Чорновола на вулицю Сергія Гаркавого (на честь загиблого військовослужбовця, який загинув внаслідок російської збройної агресії проти України) у селі Новоселиця.

10:28 19.08.2024

А пам’ять не згасає… Друга річниця загибелі Захисника України

А пам’ять не згасає… Друга річниця загибелі Захисника України

    18 серпня минає друга річниця, як у важкій боротьбі за рідну Батьківщину та її волю загинув наш земляк, ДРИБАС ВАЛЕРІЙ ВІКТОРОВИЧ, 1982 року народження, житель села Бродецьке. Загинув Герой під час штурмових дій з боку російського агресора на Харківщині. Згідно з Указом Президента України від 8 листопада 2023 року "За особисту мужність і самовідданість, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі" Дрибаса Валерія Вікторовича нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно). Схиляємо голови у глибокій скорботі та висловлюємо щирі співчуття всім рідним та близьким загиблого. Світлий спoмин прo мужньoгo oбoрoнця укрaїнської землі, нaзaвжди зaлишиться у нaших серцях! Пам’ять про Героя, як про нескорену та міцну духом людину, котра віддала своє життя заради мирного майбутнього вільної та незалежної України буде жити в наших серцях завжди! Спочивай з миром наш Воїне!  Вічна пам'ять і шана Герою-захиснику!

20:32 17.08.2024

На Небеса йдуть найкращі: річниця загибелі Героя  ПОСТОЄНКА ОЛЕКСАНДРА  ВОЛОДИМИРОВИЧА

На Небеса йдуть найкращі: річниця загибелі Героя ПОСТОЄНКА ОЛЕКСАНДРА ВОЛОДИМИРОВИЧА

   18 серпня минає річниця як у важкій боротьбі за рідну Батьківщину та її волю загинув наш земляк Постоєнко Олександр Володимирович,1983 року народження, уродженець села Новоселиця. Загинув Герой внаслідок поранення не сумісного з життям, отриманого в ході наступальних дій Збройних Сил України на Донеччині. В пам’ять про Олександра у селі Новоселиця на Алеї Слави увіковічено його ім’я. Наш Герой-захисник, Олександр Володимирович назавжди залишиться жити в серцях мешканців Катеринопільської територіальної громади, як приклад патріотизму, незламності духу і самопожертви заради майбутнього України. Низький уклін та безмежна вдячність Олександру за захист рідної землі та майбутніх поколінь.  Вічна пам'ять і слава Герою-захиснику!

10:30 17.08.2024

Уряд затвердив основні вимоги до облаштування захищених просторів у закладах освіти

Уряд затвердив основні вимоги до облаштування захищених просторів у закладах освіти

   Уряд затвердив постанову про Порядок реалізації експериментального проєкту щодо створення в будівлях і спорудах закладів освіти захищених просторів (приміщень для фізичного захисту).

09:47 14.08.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора