Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Щодо ситуації з організацією пасажирських перевезень на території Катеринопільської територіальної громади

Щодо ситуації з організацією пасажирських перевезень на території Катеринопільської територіальної громади

 Пасажирські перевезення на території громади протягом майже цілого 2021 року забезпечувалися 10-ма автобусними маршрутами, з яких 9 приміського та 1 міського сполучення. Відповідно по них було організоване й пільгове перевезення пасажирів. Так, на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом із бюджету Катеринопільської територіальної громади у 2021 році виплачено перевізникам 637 тисяч гривень. І хоч, сума цієї компенсації чимала, все ж перевізники часто нарікають на збитковість діючих автобусних маршрутів. Факторів збитковості дійсно не мало, особливо у час карантинних обмежень, і ніхто із них не хоче працювати собі в збиток. Місцева влада постійно веде живий діалог з перевізниками та спільно з ними шукає шляхи вирішення критичних ситуацій, що часто складаються з пасажирськими перевезеннями.   Донедавна автобусними маршрутами займалися виключно районні та обласні державні адміністрації, але Верховною Радою України внесені зміни до законодавства щодо організації пасажирських перевезень, якими частину повноважень по автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території однієї територіальної громади вже передано на місцевий рівень, тобто на територіальні громади. На міжміських і приміських автобусних маршрутах загального користування, що проходять територією двох або більше територіальних громад та не виходять за межі території області повноваження залишились на обласній державній адміністрації. Це зокрема, маршрути: 1. Ярошівка – Катеринопіль; 2. Катеринопіль – Ярошівка; 3. Катеринопіль – Залізнячка; 4. Катеринопіль – Киселівка. Катеринопільській територіальній громаді передано такі маршрути: 1. Катеринопіль – містечковий ; 2. Катеринопіль - Новоукраїнка; 3. Кобилянка – Катеринопіль; 4. Катеринопіль – Ямпіль; 5. Катеринопіль- Стійкове; 6. Катеринопіль – Розсохуватка.  Проблема забезпечення транспортним сполученням населених пунктів громади виникла в зв’язку з відмовою приватних перевізників здійснювати рейси по деяких маршрутах. Зокрема, по селищу Катеринопіль, Ямпільському та Ярошівському напрямках.   Щодо рейсу Катеринопіль – Ямпіль, перевезення пасажирів від сьогодні, 14.01.2022 року , відновлено. По селищу Катеринопіль питання перевезення пасажирів вирішено частково. Так, до залізничного переїзду смт Катеринопіль по понеділках, середах та п’ятницях курсує автобус Катеринопіль – Розсохуватка, час відправлення від залізничного переїзду в напрямку центру Катеринополя о 07-42 та 11-12 год та в напрямку залізничного переїзду з центру селища о 10-19 год.  На даний час продовжується робота щодо пошуку перевізника на відновлення автобусного маршруту «Катеринопіль – містечковий».   По рейсах Ярошівка – Катеринопіль, Катеринопіль – Ярошівка, Катеринопіль – Залізнячка, Катеринопіль – Киселівка проведення конкурсу з перевезення пасажирів заплановано Черкаською облдержадміністрацією у лютому 2022 року.

12:21 14.01.2022

Обласна газета "Черкаський край" опублікувала інтерв'ю з очільником Катеринопільської територіальної громади, селищним головою  Володимиром Коваленком

Обласна газета "Черкаський край" опублікувала інтерв'ю з очільником Катеринопільської територіальної громади, селищним головою Володимиром Коваленком

Володимир Коваленко: «Використовуємо всі можливості для розвитку»  Минуле — це фундамент для майбутнього і, спираючись на нього, можна звести новий надійний дім, у якому затишно й комфортно буде жити всім.Так вважають у Катеринопільській територіальній громаді, яка з грудня 2020 року об’єднує 21 населений пункт із адміністративним центром у смт Катеринопіль, в яких проживає 12750 жителів. За територією, кількістю населення — це, по суті, основна частина колишнього Катеринопільського району, на терені якого стабільно діяли заклади та установи районного підпорядкування, які виконували адміністративні, життєзабезпечуючі, соціально-захисні, освітні функції, стояли на варті охорони здоров’я людей, правопорядку, сприяли розвитку культурного, творчого потенціалу регіону.Зберегти безперебійну діяльність усієї цієї системи вже в умовах новоствореної громади, не допустити закриття закладів та установ через ліквідацію Катеринопільського району в зв’язку зі змінами в адміністративно-територіальному устрої Черкащини, зробити все, щоб люди не відчули негативу в тих територіальних трансформаціях, які відбулися, і продовжували безперешкодно отримувати всі необхідні послуги — таке першочергове завдання поставила перед собою новообрана влада громади. І слід сказати, успішно його виконала, довівши тим самим, що навіть у найскладніших умовах перетворень слово тут не розходиться з ділом.Про становлення Катеринопільської територіальної громади, її здобутки за минулий рік, проблеми, які їй довелося вирішувати, та плани на майбутнє — й наша розмова з селищним головою Катеринопільської ТГ Володимиром Коваленком.

09:01 13.01.2022

Медики, комунальники та місцеве самоврядування мають щепитися від COVID-19 до 31 січня

Медики, комунальники та місцеве самоврядування мають щепитися від COVID-19 до 31 січня

 31 січня 2022 року набуває чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України № 2664 від 30 листопада 2021 року, який розширив перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19.

12:16 12.01.2022

Про стан вакцинації у Катеринопільській територіальній громаді

Про стан вакцинації у Катеринопільській територіальній громаді

 За інформацією Катеринопільського центру первинної медико-санітарної допомоги щодо стану вакцинування від коронавірусу (COVID-19) жителів Катеринопільської територіальної громади станом на 12 січня 2022 року з початку вакцинальної кампанії. Всього вакциновано І-дозою 6791 осіб, що становить 63,1 відсотків дорослого населення та ІІ- дозою 6255 осіб, що відповідно становить 58,1 відсотків, ІІІ- дозою 26 осіб, що відповідно становить 0,2 відсотка.

09:20 12.01.2022

В Україні вводять бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих

В Україні вводять бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих

 В Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих осіб віком від 18 років. Оптимальний термін ревакцинації – від 6 до 9 місяців після завершення первинного курсу вакцинації незалежно від того, якою вакциною щепилася людина. 

17:02 11.01.2022

Президент поставив уряду завдання розробити програму виплати 1 тис. грн неповнолітнім, які вакцинувалися від COVID-19

Президент поставив уряду завдання розробити програму виплати 1 тис. грн неповнолітнім, які вакцинувалися від COVID-19

 Президент України Володимир Зеленський під час селекторної наради поставив Кабінету Міністрів завдання підготувати окрему програму виплати 1 тис. грн у межах програми «єПідтримка» для українських громадян віком 12-18 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

11:05 11.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора