Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Пам’ятні заходи з нагоди 79-ї річниці визволення Катеринопільщини  від фашистських загарбників

Пам’ятні заходи з нагоди 79-ї річниці визволення Катеринопільщини від фашистських загарбників

З нагоди Дня  визволення Катеринопільщини  від фашистських загарбників в Катеринопільській громаді відбулися пам’ятні заходи. До меморіального комплексу прийшли представники Катеринопільської селищної ради  та громадськості, аби здійснити урочисте покладання квітів та вшанувати пам’ять  визволителей, які далекого 1944 року звільнили Катеринопільщину від окупаційного ярма нацистів, у якому населені пункти територіальної  громади  пробули  з 29 липня 1941 року до 12 березня 1944 року.

18:46 10.03.2023

10 березня виповнюється 162 роки з дня смерті Т Г. ШЕВЧЕНКА.

10 березня виповнюється 162 роки з дня смерті Т Г. ШЕВЧЕНКА.

Він був людиною універсальних обдарувань та інтересів. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Він мав єдину зброю - слово. Тож передав її нам, як дорогоцінний скарб. І сьогодні його слово як ніколи актуальне.

12:23 10.03.2023

10 березня - День Державного Гімну України.

10 березня - День Державного Гімну України.

 Сьогодні, 10 березня,  ми святкуємо День Державного Гімну України.  Державний Гімн України - це не просто музичний твір, це символ нашої національної єдності та гордості за нашу країну, це прапоронесець нашої державності та незалежності. Цей день вибрано не випадково, бо саме 10 березня 1865 року у польському місці Перемишль уперше прозвучав твір композитора Михайла Вербицького на слова поета Чубинського « Ще не вмерла Україна».   Історія створення українського гімну сягає осені 1862 року, коли український етнограф, фольклорист та поет Павло Платонович Чубинський написав вірш «Ще не вмерла Україна», який у майбутньому став національним, а згодом і державним гімном українського народу.  Державний Гімн, як Прапор і Герб, сьогодні об’єднують українців у боротьбі з російським агресором. "Ще не вмерла України, і слава, і воля…"  лунає могутньо й гордо на передовій, у російському полоні, в укриттях , на тимчасово окупованих територіях і під час звільнення міст і сіл.   Ми з гордістю вшановуємо Державний Гімн і пишаємось нашою країною та її символами. Гімн України завжди знаходить відгук у наших серцях, даруючи нам силу та національну єдність. Святкуючи цей день, також не забуваймо про тих, хто щодня ризикує своїм життям заради нашої свободи. Цей день - це час, коли ми можемо показати свою вдячність та підтримку нашим військовим.Нехай наш Державний Гімн завжди звучить гучно та могутньо, будить в наших серцях почуття любові до рідної землі та національної гордості.  Слава Україні!

11:46 10.03.2023

До відома сільгоспвиробників  Катеринопільської територіальної громади

До відома сільгоспвиробників Катеринопільської територіальної громади

      За повідомленням Департаменту агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації (лист від 07.03.2023 року за № 664/01-149), з метою попередження отруєння бджіл доводимо до відома сільгоспвиробників Катеринопільської територіальної громади, що з початком  весняно-польових робіт, юридичні та фізичні особи, які застосовують засоби захисту рослин зобов’язані дотримуватися діючих нормативно-правових актів, що передбачають охорону бджіл від отруєння.

11:34 10.03.2023

У Катеринопільській територіальній громаді вшанували пам'ять Великого Кобзаря з нагоди 209 - річниці від дня народження

У Катеринопільській територіальній громаді вшанували пам'ять Великого Кобзаря з нагоди 209 - річниці від дня народження

 Сьогодні, 9 березня з нагоди 209 річниці з дня народження Тараса Шевченка селищний голова Володимир Коваленко разом із працівниками Катеринопільської селищноі ради вшанували світлу пам’ять нашого земляка- видатного українського поета, прозаїка, мислителя, живописця, графіка, етнографа і громадського діяча, слова якого не втратили актуальності навіть через століття.

12:49 09.03.2023

Дорогі жінки,Українки!

Дорогі жінки,Українки!

   ​​​Сьогодні Ви бороните Україну на фронті та захищаєте її в тилу. Ви рятуєте військових та даруєте життя малюкам. Ви піклуєтеся, виховуєте, навчаєте. Війна змінила звичний уклад життя українців, війна змінила нас, і тепер ми разом, на усіх фронтах, виборюємо Перемогу. Ви ж, навіть у такий нелегкий час, залишаєтеся тими, хто заряджає енергією та надихає, дає силу та впевненість.    

12:14 08.03.2023

Катеринопільська територіальна громада прихистила    евакуйованих  осіб з Донеччини.

Катеринопільська територіальна громада прихистила евакуйованих осіб з Донеччини.

 5 березня з евакуаційного потяга, що прибув на залізничну станцію ім. Тараса Шевченка зі Сходу України, були доставлені 24 евакуйовані особи (14 чоловіків, 8 жінок та 2 дітей) до тимчасового місця розміщення, що облаштований в Розсохуватській філії Катеринопільського ліцею №1.

08:28 07.03.2023

Майстер-клас з волейболу від команди - учасниці Української Супер ліги  ВК «МХП Вінниця»   в турне громадами України «ГРАЙ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ»

Майстер-клас з волейболу від команди - учасниці Української Супер ліги ВК «МХП Вінниця» в турне громадами України «ГРАЙ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ»

За ініціативи керівництва Агрохолдингу МХП та депутата Черкаської обласної ради, директора ТОВ НВФ «УРОЖАЙ» Олександра ВОСКОБОЙНІКА , а також БФ «МХП-Громаді» в спортивному залі Катеринопільської ДЮСШ відбувся майстер- клас з волейболу від команди ВК «МХП Вінниця», яка є учасником ігор в Супер-лізі Чемпіонату України.

15:31 05.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора