Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Відбувся фінал Чемпіонату України серед дівчат 2010-2011 р.н.

Відбувся фінал Чемпіонату України серед дівчат 2010-2011 р.н.

 З 20 по 22 квітня Асоціація Футзалу України проводила фінальні ігри Чемпіонату України серед дівочих команд 2010-2011 р.н. у вищій (в м. Володимир Волинський), у 1 ( в м. Городенка Івано-Франківської обл.)та 2 лізі (в м. Шпола Черкаської обл). Дівчата з нашої команди «Вікторія» Катеринопільської ДЮСШ змагалися в м.Городенка.

08:40 24.04.2023

До уваги власників пасік, розміщених у межах населених пунктів Катеринопільської територіальної громади!

До уваги власників пасік, розміщених у межах населених пунктів Катеринопільської територіальної громади!

Відповідно до Закону України "Про бджільництво" та Державних санітарних правил "Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві", регіональний виробничий підрозділ Катеринопіль ТОВ "НВФ "Урожай" повідомляє про обробіток посівів із застосуванням пестицидів та агрохімікатів у період:

16:08 21.04.2023

Вручено нагороди родинам загиблих Героїв –захисників

Вручено нагороди родинам загиблих Героїв –захисників

   Сьогодні, в приміщенні селищної ради відбулось вручення державних нагород родинам військових з Катеринопільської та Мокрокалигірської територіальних громад, які загинули у російсько-українській війні.  Катеринопільський селищний голова Володимир КОВАЛЕНКО та Мокрокалигірський сільський голова Вікторія ПИПА висловили щирі співчуття, безмежну вдячність та свою  підтримку  родинам загиблих Героїв.   Почесну місію по врученню державних нагород військовослужбовців, котрі загинули захищаючи наше майбутнє та незалежність нашої держави, виконав начальник 4-го відділу Звенигородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Анатолій БЕЗУГЛИЙ.    Згідно з Указом Президента України, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджені (посмертно):   Орденом «За мужність» ІІ ступеня   Юрій НОВОСАД, старший солдат (с. Луківка).   Орденом «За мужність» ІІІ ступеня   Сергій ГАРКАВИЙ, старший солдат (с. Новоселиця); Володимир ДРАНИЙ, молодший сержант (с. Гуляйполе); Олександр ДЯЧЕНКО, старший солдат (с. Суха Калигірка); Олександр КЛИМЕНКО, солдат (с. Новоселиця); Максим МАЙОРОВ, старший солдат (с. Мокра Калигірка); Віталій МАНДРИКА, молодший сержант (смт Катеринопіль); Василь МОРОЗ, старший сержант (с. Мокра Калигірка); Геннадій ТКАЧЕНКО, старший солдат (с. Ярошівка).      Доземний уклін, вічна пам'ять та шана нашим воїнам-землякам, які віддали життя за Україну та кожного з нас.    Ми у вічному боргу перед Героями та їхніми родинами!..                                                                                          

16:41 19.04.2023

Селищний голова Володимир Коваленко взяв участь в нараді Звенигородської районної військової адміністрації  з  обговорення проекту спроможності мережі закладів охорони здоров'я Звенигородського району.

Селищний голова Володимир Коваленко взяв участь в нараді Звенигородської районної військової адміністрації з обговорення проекту спроможності мережі закладів охорони здоров'я Звенигородського району.

   18 квітня у приміщенні Звенигородської районної військової адміністрації проведено нараду, стосовно обговорення проекту спроможності мережі закладів охорони здоров'я Звенигородського району представниками Черкаської обласної військової адміністрації. Основна тема зібрання - обговорення проекту спроможності мережі закладів охорони здоров'я Звенигородського району, забезпечення населення ефективним та доступним медичним обслуговуванням. Участь у нараді взяли перший заступник голови Черкаської обласної військової адміністрації - Кравченко Наталія Миколаївна, начальник управління охорони здоров'я - Уманець Антоніна Сергіївна, начальник Звенигородської районної військової адміністрації Юрій Піковський, керівники територіальних громад та закладів охорони здоров'я. В Україні триває медична реформа: обговорили питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я, зокрема, говорили про проблеми, які стосуються закладів охорони здоров’я на місцях, проблемні питання, які турбують керівників медичних закладів та громад у сфері охорони здоров`я. Один з етапів медичної реформи передбачає затвердження порядку функціонування госпітальних округів і госпітальних кластерів, встановлення їх меж та механізм визначення надкластерних, кластерних, загальних й інших видів закладів охорони здоров’я, що входять до спроможної мережі закладів охорони здоров’я. Спроможна мережа закладів охорони здоров'я району базується на спроможності кожного медичного закладу. «Як забезпечити фінансову стійкість лікарень, як спланувати їх розвиток, як враховувати потреби населення - задача кожного голови громади», - зазначила Наталія Кравченко. Мета формування спроможної мережі - це забезпечення населення ефективним та доступним медичним обслуговуванням. Кожен медзаклад буде розуміти, які послуги необхідно розвивати відповідно до своєї ролі в мережі, як краще планувати кадрові та фінансові ресурси. І над цим потрібно ретельно попрацювати.

16:36 19.04.2023

Обмеження обсягів транзиту української агропродукції немає

Обмеження обсягів транзиту української агропродукції немає

   Транзит української сільськогосподарської продукції через Польщу запрацює вночі з 20 на 21 квітня 2023 року. Обсяги транзитних товарів через цю країну, а також через Угорщину та Словаччину не обмежуються.

16:29 19.04.2023

Катеринопільське диво. КЕКЦ знайшов у Катеринополі три місця з рідкісною червонокнижною рослиною-рябчиком шаховим та буде створювати  пам'ятки природи

Катеринопільське диво. КЕКЦ знайшов у Катеринополі три місця з рідкісною червонокнижною рослиною-рябчиком шаховим та буде створювати пам'ятки природи

   Нещодавня експедиція Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) під проливним дощом до смт. Катеринополь у Черкаській області завершилася величезним успіхом – ми знайшли там три невідомі науке науці великі місця зростання рідкісної рослини, занесеної до Червоної книги – рябчика шахового. Такого немає ніде в Європі, щоб дикий рябчик шаховий цвів серед міських вулиць! Цю рідку рослину знають і люблять у всій Європі. Квітки шахового рябчика зображені на гербі населених пунктів Англії, Німеччини, Норве- гії, Словенії, Швеції. У Німеччині 1993 р. його оголосили «Рослиною року». За даними Червоної книги України рябчик шаховий у центральній частині Україна має лише два місця зростання у Київській області. Про Черкаську область у Червоній книзі нічого не сказано. Рябчик любить дикі, малозмінені луки з мінімальним людським впливом (невеликий сінокос чи випас). Росте в невеликих болотах, на луках, вздовж краю лісу або навколо невеликих вербових гайків. Саме такі луки ще ча- стично дивом уціліли біля Катеринополя на Черкащині, де ще росте рябчик. У Бельгії рябчик знищено повністю. Чи збереже його Україна? Чи знайдеться тут для нього місце? Головні погрози для рябчика шахового - оранка, забудова лук, а також будівництво штучних ставків, які заливають його місця проживання. Тому Київський еколого-культуний центр (КЕКЦ) спільно з Управлінням екології Черкаської ОДА створюватиме тут пам, ятки природи для охорони рябчика шахового. Ми також звернулися до Катеринопольської міськради із проханням підтримати створення пам, яток природи. Хотілося б, щоб діти Катеринополя та сусіднього села Шостакове, та їхні діти могли побачити в майбутньому первоздані природні луки з квітучими рябчиками. Крім цього сам рябчик має право на життя. До речі, через розвиток «зеленого туризму» сюди можна організувати ексурсії для мешканців інших регіонів України та Європи та поповнювати скарбницю Катеринопільської громади. Тільки це станеться в тому випадку, якщо ці унікальні луки не будуть осушені, розорані або забудовані котеджами, як це вже по-дурному зроблено під Києвом. Треба також ці луки, які є місцем сінокосу та випасу, також захистити від можливої забудови котеджами. На фото- рябчики під Катеринополем

14:56 17.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора