Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Про прийняті рішення на другому засідання чергової 36 сесії Катеринопільської селищної ради

Дата: 13.12.2023 15:00
Кількість переглядів: 96

Фото без описуУ другому пленарному засіданні 36 чергової сесії, яка відбулася минулого тижня, взяли участь керівники комунальних підприємств, закладів, структурних підрозділів апарату селищної ради та старости старостинських округів Катеринопільської територіальної громади.

Роботу сесії розпочали із вшанування хвилиною мовчання світлої пам’яті тих, хто віддав своє життя за волю Українського народу у боротьбі з російським агресором, а також всіх цивільних співгромадян, що стали невинними жертвами цієї страшної агресії.

Далі перейшли до розгляду питань, проекти рішень з яких, попередньо були погоджені на засіданнях профільних постійних комісій.

Одним з перших депутати прийняли рішення щодо організації проведення консультацій з громадськістю щодо перейменування смт Катеринопіль. Про прийняття цього рішення інформація була вже оприлюднена на інформаційних ресурсах селищної ради (https://ksr.gov.ua/news/1701992462/).

У зв'язку із значним підвищенням цін на продукти харчування, встановили вартість харчування та розміри плати за харчування дітей у закладах освіти комунальної власності Катеринопільської селищної територіальної громади з 01 січня 2024 року.

Враховуючи необхідність створення належних умов для внутрішньо переміщених та евакуйованих осіб в місцях компактного проживання на території нашої громади, депутати прийняли Програму підтримки у 2024 році внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб у зв’язку із введенням воєнного стану.Фото без опису

З метою тимчасової зайнятості жителів Катеринопільської територіальної громади затвердили Програму організації та фінансування громадських робіт на 2024 рік.

Під час засідання, прийняли рішення щодо продовження терміну дії Програми "Соціальний хліб" та Комплексної програми "Турбота", що дасть можливість у бюджеті 2024 року планувати необхідний обсяг фінансування для соціальної підтримки відповідних категорій населення територіальної громади.

Також депутати прийнятими рішеннями продовжили термін дії Програми забезпечення діяльності місцевої пожежної охорони на території Катеринопільської територіальної громади та Програми надання шефської допомоги, фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня бойової готовності військових частин Збройних Сил УкраїнФото без описуи, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

Наступним розглянули та внесли зміни до діючої Програми розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства "Катеринопільська багатопрофільна лікарня" на 2023 рік.

Депутати також підтримали внесення змін до бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади на 2023 рік. У зв'язку з надходженням додаткової дотації від обласного бюджету до бюджету громади в сумі – 42 827 гривень, збільшено доходи та видатки загального фонду, дані кошти спрямовано головному розпоряднику бюджетних коштів - відділу освіти, молоді та спорту селищної ради на оплату електроенергії по закладах загальної середньої освіти.

Враховуючи перевиконання дохідної чаФото без описустини бюджету за 11 місяців, збільшено дохідну та видаткову частини бюджету громади. Зокрема, кошти спрямовано : на Програму розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства "Катеринопільська багатопрофільна лікарня" на 2023 рік в сумі 350 тис. гривень, в тому числі: для оплати комунальних послуг та енергоносіїв в сумі – 280 тис. гривень. Відділу освіти, молоді та спорту селищної ради спрямовано кошти в сумі 1,8 млн. гривень, в тому числі на: заробітну плату з нарахуваннями по дошкіллю в сумі – 365,6 тис. гривень; заробітну плату з нарахуваннями по закладах загальної середньоїФото без опису освіти в сумі – 1,4 млн. гривень;на заробітну плату з нарахуваннями по ДЮСШ "Колос" в сумі – 59,2 тис. гривень. Також, враховуючи звернення головних розпорядників коштів, у межах бюджетних призначень було здійснено перерозподіл видатків.

Наприкінці засідання депутати розглянули низку земельних питань. Зокрема щодо надання дозволів на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для городництва в оренду, сінокосіння і випасання худоби, внесення змін до договору оренди землі та ряд інших заяв і клопотань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора