Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Соціальний захист та зайнятість населення

Як роботодавцю з’ясувати, є е-лікарняний первинним чи продовженням?

На відміну від допомог по вагітності та пологах, компенсації заробітку за час догляду за хворою дитиною та інших допомог, які фінансуються за кошти Фонду соціального страхування України з першого дня і до завершення тимчасової втрати працездатності, у випадку загальних захворювань або травм перші п’ять днів непрацездатності оплачуються за кошти роботодавця. А починаючи з шостого дня і до одужання – фінансуються ФССУ.

16:19:22 01.09.2021

Як діяти працівнику, якщо йому відкрили е-лікарняний?

Поступово Україна переходить на автоматичне формування е-лікарняних замість видачі паперових листків непрацездатності. Уже з вересня всі заклади охорони здоров'я мають повністю перейти на формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність.

16:17:34 01.09.2021

Легальна зайнятість - можливість чи обмеження

Чому нелегальна зайнятість залишається популярною? А офіційна зайнятість, що передбачає оформлення трудових відносин, сплату податків, дотримання соціальних гарантій, багатьма роботодавцями сприймається не як прямий обов’язок, а як бонус чи конкурентна перевага? Відповідь на ці запитання криється в самому понятті «легальна зайнятість». Спробуємо розібратись.

07:18:24 29.08.2021

Нові можливості для зацікавлених людей

 27 серпня в рамках співпраці та з метою  розширення можливостей незайнятих громадян до подолання професійних, особистісних та інших життєвих перешкод фахівці Катеринопільської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості, Центру надання соціальних послуг Катеринопільської селищної ради та Катеринопільського бюро безоплатної правової допомоги організували спільний захід для зареєстрованих безробітних на базі Центру інтелектуального та творчого розвитку «Крок назустріч» .

07:02:35 29.08.2021

Робота обласної служби зайнятості в умовах децентралізації

Між усіма 66 громадами і Черкаською обласною службою зайнятості підписані угоди, в яких окреслені шляхи співпраці у напрямку подолання безробіття, сприяння зайнятості населення, стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць тощо.

09:11:59 06.08.2021

6 переваг для шукачів роботи при зверненні до служби зайнятості

1. Фахівці підберуть підходящу роботу. Кар’єрні радники допоможуть вам знайти підходящу роботу, поінформують про вільні робочі місця у тій місцевості, де ви б хотіли працювати. Розкажуть, як оволодіти необхідними навичками щодо пошуку роботи, складуть резюме та підготують до співбесіди з роботодавцем.

09:03:06 06.08.2021

Всесвітній день боротьби з торгівлі людьми

У 2013 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми, зазначивши, що в цей день необхідно підвищувати рівень поінформованості громадян, стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привертати увагу до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину.

08:51:56 06.08.2021

Смертельні нещасні випадки через отруєння газами в каналізаційних колодязях

 Роботи у водопровідних та каналізаційних мережах, колекторах, колодязях щороку стають причиною смертельних нещасних випадків через отруєння газами. Такі нещасні випадки є наслідком невикористання або відсутності засобів індивідуального захисту.

10:29:15 30.07.2021

Перші результати роботи перехідної моделі впровадження е-лікарняних

 Сьогодні в Україні триває перехідна модель впровадження Електронного реєстру листків непрацездатності – до 01 вересня залежно від закладу охорони здоров’я працівникам можуть видати звичний паперовий листок непрацездатності або сформувати медичний висновок. Близько 560 лікарень вже створюють для своїх пацієнтів медичні висновки, на підставі яких для застрахованих осіб автоматично формуються е-лікарняні.

10:26:38 30.07.2021

Відмінності оформлення тимчасової непрацездатності у випадку е-лікарняних

 В Україні триває перехідний період впровадження е-лікарняних. До формування медичних висновків, на підставі яких для застрахованих осіб автоматично формуються е-лікарняні, вже залучені лікарі понад 550 медичних закладів.

10:24:14 30.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора