На Черкащині збільшилося виробництво харчових продуктів і напоїв. За перше півріччя на 10%, порівняно з аналогічним періодом минулоріч. Про це інформують у департаменті агропромислового розвитку Черкаської ОВА.
Натепер в області реалізація продукції переробної промисловості становить 77% від реалізації продукції усієї промисловості. Зокрема, виробництво харчових продуктів і напоїв – 50%.
Окрім цього, здійснюються поставки продукції по Україні, а також за її межі. За півріччя цього року частка продукції агропромислового комплексу склала 90% від обсягу експорту всіх товарів області.
Експорт м’яса займає майже третину від експорту всіх товарів регіону. Жири та олії – 16%.
Експорт молока та молочних продуктів, кави, готових харчових продуктів зріс у понад півтора разу. Експорт продуктів із м’яса та риби збільшився у 7 разів.
Додамо, минулими вихідними працівники харчової промисловості відзначали професійне свято. Напередодні із колективами підприємств регіону зустрівся очільник області Ігор Табурець. Принагідно він вручив працівникам відзнаки від Черкаської ОВА.
Читайте також: Всеукраїнська програма «Національний кешбек» масштабується на Черкащині. До неї активно долучаються регіональні виробники. Зростає і кількість торговельних мереж.