Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

На Небеса йдуть найкращі: річниця загибелі Героя – захисника - ВЕРЕТИ ВІТАЛІЯ ІВАНОВИЧА

Дата: 26.07.2024 11:16
Кількість переглядів: 32

Фото без описуСьогодні, минає рік, як у важкій боротьбі за рідну Батьківщину та її волю загинув наш земляк, мужній Воїн, справжній патріот своєї Батьківщини, голова Катеринопільської районної ради 2015 - 2020 років, депутат VIII скликання Звенигородської районної ради - Віталій Іванович ВЕРЕТА, 1969 року народження, житель селища Єрки.

Загинув Герой 26 липня 2023 року на Запорізькому напрямку, в бою за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, під час мужнього виконання військового обов'язку, залишаючись відданим військовій присязі на вірність українському народу.

У березні 2014 року Віталій Іванович був мобілізований на військову службу в Збройні Сили України, проходив службу командиром танкового взводу в зоні АТО на території Донецької і Луганської областей. Безпосередньо приймав участь у бойових діях. У вересні 2015 року був демобілізований з військової служби та очолив громадську організацію "Спілка учасників АТО Катеринопільщини".

Указом Президента України від 3 листопада 2015 був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня "За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі" та 14 грудня 2015 року орденом "За вірність присязі".
У листопаді 2015 року Віталій Іванович був обраний головою Катеринопільської районної ради та виконував свої повноваження по грудень 2020 року. За результатами проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року обраний депутатом VIII скликання Звенигородської районної ради.
З січня 2022 року Герой був призваний на військову службу за контрактом. Проходив службу командиром танкової роти, танкового батальйону однієї з військових частин, мав звання капітана.

Ми схиляємо голови у глибокій скорботі та висловлюємо щирі співчуття всім рідним та близьким загиблого. Наш Герой-захисник Віталій Іванович, назавжди залишиться жити в серцях мешканців Катеринопільської територіальної громади, як приклад патріотизму, незламності духу і самопожертви заради майбутнього України.

Воїни Світла не вмирають, вони продовжують захищати нас з небес.

Вічна пам'ять та шана мужньому патріоту, Захиснику України!

Низький уклін за те, що захищав рідну Батьківщину і кожного з нас.

Герої не вмирають...


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора