Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Катеринопільська центральна публічна бібліотека отримала в дарунок книги, які побачили світ за сприяння та фінансової підтримки ТОВ"НВФ "Урожай" (директор Олександр Воскобойнік) та благодійної організації "БФ "МХП - Громаді"

Дата: 10.07.2024 15:00
Кількість переглядів: 61

Фото без опису     Катеринопільська центральна публічна бібліотека отримала в дарунок книги, які побачили світ за сприяння та фінансової підтримки ТОВ"НВФ "Урожай" (директор Олександр Воскобойнік) та благодійної організації "БФ "МХП - Громаді".
«Витоки Шевченкового роду. По маргінесах Шевченкового життєпису» – це унікальне видання, приурочене до святкових дат (210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка та 85-річчя літературно- меморіального музею Т.Г.Шевченка на його батьківщині. Воно містить виняткове дослідження авторів Дмитра Красицького та Людмили Красицької (нащадків Тараса Шевченка по сестрі Катерині). Матеріал заснований на спогадах старожилів Шевченкового краю та самого Тараса Шевченка, переказах його нащадків та архівних документах, з якого читач дізнається безліч фактів та припущень щодо родини Кобзаря від діда-прадіда, а також про те, як проходили дитячі роки майбутнього поета і художника. Видання доповнюють ілюстрації-репродукції картин з фондів заповідника, створених праправнуком по брату Микиті Миколою Лихошвою. Таким чином, видання є цілісним творінням, що презентує різні віхи родини поета, словами та пензлем талановитих нащадків розкриваючи історію славних предків Шевченкового роду». Фото без опису
Фото без описуЩиро дякуємо за книги . Запрошуємо читачів ще раз пройти стежками дитинства Тараса Шевченка, дізнатися безліч подробиць із життя малого Тарасика, про які, можливо, не здогадувалися раніше.
 
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора