Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

У Катеринопільській територіальні громаді відбувся Міжнародний фестиваль скандинавської ходьби "Спортфест"

Дата: 02.07.2024 19:13
Кількість переглядів: 63

На зображенні може бути: 10 людей та текст   28 червня у День Конституції України на стадіоні "Колос" у селищі Катеринопіль відбувся Міжнародний фестиваль скандинавської ходьби "Спортфест", який організовано за ініціативи директора ТОВ "НВФ" Урожай" Олександра Воскобойніка та Благодійного Фонду "МХП – Громаді". Вже вдруге це спортивне свято відбулося у нашому селищі завдяки ініціативним жінкам із місцевого жіночого клубу "Горлиця", які виявили велике бажання займатися скандинавською ходьбою та розвивати її у нашій територіальній громаді. На зображенні може бути: 9 людей, скрипка, кларнет, саксофон, динамік та текстМета проведення цьогорічного заходу була спрямована для підтримку військових на фронті та популяризацію скандинавської ходьби як адаптивного виду спорту для ветеранів російсько-української війни.
Учасниками фестивалю скандинавської ходи стали близько 600 осіб. Понад 300 з них безпосередньо були присутні на стадіоні, і майже стільки ж долучилися онлайн з інших регіонів України, а також Польщі, Казахстану, Ізраїлю.
З вітальними виступами до учасників свята звернулись його організатори, почесні гості та секретар селищної ради Наталія Цехмістренко. Вона привітала присутніх на заході з державним святом Днем Конституції України, а також висловила щиру вдячність і вручила подяки Катеринопільської селищної ради директору ТОВ "НВФ" Урожай", депутату обласної ради Олександру Воскобойніку та його заступнику, голові ГО "Патріоти рідного краю-Україна" Юрію Романчі, за вагомий внесок у розвиток соціальної сфери Катеринопільщини, надання допомоги в зміцненні матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я, освіти, спорту, добровільну, благодійну діяльність у підтримці та допомозі наших захисників, готовність жити і працювати на благо суспільства задля Перемоги України.
На зображенні може бути: 9 людей, динамік, натовп та текстВ ході заходу директор ТОВ "НВФ" Урожай" Олександр Воскобойнік відзначив нагородами Любов Приємську, директора КЗ "Публічна бібліотека територіальної громади" як головну засновницю скандинавської ходьби на Катеринопільщині. Також, надзвичайно приємно, що серед найбільш поважних за віком учасників фестивалю був відзначений нагородами і катеринопільчанин Борис Семенович Тихонюк, 1930 року народження.
Крім цього, Олександром Воскобойніком, директором ТОВ "НВФ" Урожай" та його заступником, головою ГО "Патріоти рідного краю - Україна" Юрієм Романчою на запити наших земляків - військовослужбовців були придбані 3 дрони, два з яких були передані особисто під час заходу Володимиру та Костянтину Дубініним, третій буде відправлений до 5 прикордонного загону Східного регіонального управління, де наразі проходить військову службу житель селища Катеринопіль Євген Коровіцький.
В ході заходу тривав збір коштів на автомобіль для 93-ї бригади "Холодний Яр". До збору також долучилась і ГО "Організація ветеранів Катеринопільської територіальної громади", зокрема були перераховані кошти з благодійного рахунку в сумі 5 тисяч гривень, зараховані від одноденного заробітку працівників селищної ради, комунальних підприємств, закладів і установ. На зображенні може бути: 3 людини, люди усміхаються та текст
За інформацією організаторів всім разом вдалося зібрати кошти в сумі понад 40 тисяч гривень. Аби мотивувати учасників донатити побільше, було проведено безпрограшну лотерею серед усіх, хто задонатив на суму понад 500 грн. та приймав участь у розіграші головного призу – електроскутера.
Під час Міжнародного фестивалю відбулась скандинавська хода присутніх учасників, також були проведені: адаптивні спортивні показові виступи ветеранів російсько - української війни; працювала громадська приймальня депутата обласної ради Олександра Воскобойніка, де надавались юридичні консультації для військових та їх родин; надавались психосоціальні послуги Товариства "Червоного Хреста" для всіх охочих; турніри з футболу, волейболу, шахів, дартсу та інші спортивні змагання; встановлені локації для дітей – як ігрові, так і навчальні, які підготували спеціалісти ДСНС; концертна програма, учасниками якої стали також аматорські колективи Катеринопільської територіальної громади та юні вихованці Катеринопільського ліцею №1; ярмарок майстрів, серед яких були представлені творчі роботи умільців з нашої територіальної громади.
Катеринопільська селищна рада висловлює щиру вдячність директору ТОВ "НВФ" Урожай" Олександр Воскобойнік , Фонд "МХП-Громаді" , заступнику директора ТОВ "НВФ" Урожай", голові ГО "Патріоти рідного краю-Україна" Юрію Романчі за постійну допомогу та підтримку наших військовослужбовців, сприяння розвитку спорту у нашій Катеринопільській територіальній громаді.
Дякуємо Збройним Силам України, завдяки яким ми маємо можливість сьогодні жити і працювати у вільній країні та на своїй рідній землі.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора