Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Про роботу пришкільних таборів

Дата: 06.06.2024 16:48
Кількість переглядів: 62

  Фото без опису   Одним із стратегічних завдань державної політики у сфері соціального захисту громадян України є реалізація права дитини на оздоровлення і відпочинок.

     З метою реалізації Державної програми відпочинку та оздоровлення дітей при закладах освіти громади з 01.06.2024 розпочали працювати пришкільні табори відпочинку з денним перебуванням. Табори працюватимуть до 13.06.2024. Всього охоплені відпочинком 428 дітей громади, а це 39 % від кількості учнів 1-10 класів. 

    До відпочинку в пришкільних таборах зараховані діти пільгових категорій :

-діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування ;

-діти з інвалідністю;

-діти учасників бойових дій;

-діти з багатодітних і малозабезпечених сімей;

-діти військовослужбовців;

-діти 1-4 класів.

   На функціонування таборів з бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади виділені кошти в сумі 450,0 тис.грн .

    Мета і завдання пришкільних таборів – спрямувати перебування дітей на їх комплексне оздоровлення через використання традиційних та інноваційних форм табірної роботи; виховувати почуття патріотизму; формувати цілеспрямований інтерес до державної мови, історії України, видатних діячів, традицій рідного краю; розвиток творчих здібностей; виявлення інтересів, захоплень дітей; формувати позитивну мотивацію на здоровий спосіб життя, розуміння його переваг; навчання правил безпечної поведінки; забезпечити систематичні заняття фізичною культурою та спортом.

   Пріоритетними напрямками роботи таборів є оздоровлення, загартування, виховання і розвиток дітей. Саме цьому сприяють:

   – ефективне використання природних ресурсів (сонячні та повітряні ванни, фізичні вправи на свіжому повітрі);

   – збалансоване харчування (наявність у раціоні свіжих овочів та фруктів);

   – чітке дотримання санітарно-гігієнічних норм відпочинку дітей, формування навичок особистої гігієни;

 – належна організація фізкультурно-оздоровчої роботи (спортивні змагання, рухливі ігри, формування навичок безпечної поведінки);

   – дотримання режиму дня;

   – різноманітні виховні заходи.

    Відмітимо, що пришкільні табори розпочали свою роботу 1 червня у День захисту дітей. У цей день для них були проведені різноманітні та цікаві заходи. Так, зокрема, вихованців Катеринопільського ліцею №2 привітав керівник ФГ" "Агро –Вікторія Катеринопіль" Олександр Коваленко та вручив солодкі подарунки.               

     Кожен день в пришкільних таборах насичений різними заходами. Вихователі, музичні керівники, керівники гуртків намагаються організувати дозвілля для дітей . В таборах вже пройшли Дні здоров’я, День української кухні, День патріота, День зеленої аптеки, День казки, День спорту та багато інших заходів.

      Щодня вихователі проводять інструктажі з безпеки життєдіяльності, а також бесіди: "Правила поведінки у таборі"; "Як поводитися на випадок нападу"; "Газ у побуті"; 'Здоровий спосіб життя та здоров`я"; "Небезпека на дорогах"; "Електричний струм"; "Вода – необхідна складова людини"; "Пожежна безпека"; "На природі"; "Безпека довкілля"; "Як запобігти отруєнню грибами?"; "Як поводитись під час екскурсії".

   Для розширення світогляду, підвищення інтересу до книги постійно організовуються спільні заходи з працівниками сільських та центральної бібліотек, діти відвідують також і шкільні бібліотеки.

      Крім цього, для школярів організовуються екскурсії у місцеве лісництво, пожежну частину, бібліотеку, краєзнавчий музей, гуртки при Катеринопільському БДЮТ, музичну школу, а також ФГ "Агро – Вікторія Катеринопіль", яке стало прихистком для тварин з територій, які постраждали від ведення бойових дій. Підвезення дітей здійснюється шкільним автобусом наданим відділом освіти, молоді та спорту селищної ради.

   Невід′ємною частиною табірного життя є також спортивно-масова робота. Тому щодня з дітьми в таборах проводять музичну веселу зарядку, а також дискотеку та караоке. Кожен ранок розпочинається з ранкової зарядки на свіжому повітрі .

    Для здоров'я школярів важливе повноцінне харчування, рух та відпочинок, Тож у таборах організовано дворазове гаряче харчування. Меню передбачає щоденне вживання свіжих фруктів та овочів, страв із м’яса, молока та риби.

    Сподіваємось, що дітки цікаво та змістовно проведуть час в пришкільних таборах, відпочинуть і дізнаються багато нового та цікавого для себе.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора