Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

8 травня - День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років.

Дата: 08.05.2024 16:30
Кількість переглядів: 21

Фото без опису        Шановні жителі та гості Катеринопільської територіальної громади!
Сьогодні Україна вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Друга світова війна, яка тривала з 1939 до 1945 року, була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства, в якій загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Війна – це долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.
Люди гинули на фронті, вмирали від голоду в тилу, були вивезені до Німеччини, або на територію росії. Страждали українці не тільки на передовій, а в зруйнованих селах і містах залишалися жінки з дітьми, молоді дівчата, немічні бабусі, які змушені були самостійно справлятися з усіма тяготами і страшними наслідками окупації ворогом рідної землі.
На жаль, 79-у річницю цієї Перемоги ми зустрічаємо в умовах масштабної російської агресії. Агресор, який здійснює немислимі злочини проти українського народу.
Пам’ятаючи про страшні події Другої світової війни та її жертви в Україні, ми ще з більшою рішучістю боремося проти російських окупантів, оскільки захищаємо наші сім’ї, будинки, вулиці, міста і села від нового людиноненависницького зла – рашизму, мета якого геноцид української нації.
Ми схиляємо голови в пошані перед світлою пам'яттю тих, хто віддав життя за рідну землю, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали на підприємствах у тилу, перед кожним, хто день за днем наближав перемогу у Другій світовій війні. Ми вшановуємо пам'ять усіх жертв цієї жахливої війни.
Ми пам’ятаємо жахи військового лихоліття з розповідей наших дідів, а сьогодні і самі переживаємо страшні воєнні злочини, тому особливо розуміємо ціну мирного життя.
З нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні щиро зичимо мирного неба над головою, злагоди та благополуччя вам, вашим рідним та близьким, швидкої перемоги над російським окупантом.
Нехай на нашій землі знову запанує мир та спокій, а у серцях кожного з нас ніколи не згасає вогник надії на щасливе майбутнє нашої країни.
Слава Україні!
Вічна пам'ять загиблим, низький уклін живим!
З повагою,
селищний голова Володимир Коваленко,
депутати та виконавчий комітет Катеринопільської селищної ради

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора