Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Синоптики попереджають черкащан про похолодання

Дата: 06.05.2024 16:07
Кількість переглядів: 17

Фото без опису     Ще сьогодні спостерігаємо майже літній день з високими 23-25°. Тепло буде і вночі 7-12°. А вже завтра вдень все зміниться. Атмосферний фронт, який перетинатиме Черкащину зумовить грозові дощі, місцями у супроводі посилення вітру та граду. Про це інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За грозовим фронтом хлине арктичне повітря, яке знизить температуру на 4-6º, середньодобові температури відповідатимуть середині квітня: вночі 2-7º тепла, вдень 12-17º тепла. Погода змусить змінити свій стиль та підлаштуватись під похолодання.

Пік похолодання на Черкащині очікується 9-10 травня. На поверхні ґрунту прогнозуємо заморозки 0-3º (особливо в низинах та місцях, близьких до водойм). Розраховуємо, що ці заморозки вже будуть останніми цієї весни. Найбільш пізня дата заморозків в області на поверхні ґрунту 28 травня у 1997 році.

За попередніми прогностичними розрахунками, літнього тепла до другої половини травня чекати ще не варто, слідкуйте за нашими публікаціями.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора