Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулось засідання чергової сесії Катеринопільської селищної ради

Дата: 22.04.2024 17:53
Кількість переглядів: 30

Фото без описуПленарне засідання чергової 40 сесії, що відбулося у п'ятницю, розпочали із вшанування хвилиною мовчання пам’яті наших загиблих захисників, які віддали життя за волю, свободу і незалежність нашої країни.

       Відповідно до повістки денної ухвалили рішення щодо прийняття нових та внесення змін до діючих комплексних і цільових програм на 2024 рік, спрямованих на забезпечення громадян лікарськими засобами для лікування за певними категоріями захворювань, зокрема на муковісцидоз, а також на екологічно безпечне зберігання, перевезення та утилізацію відпрацьованих ламп розжарювання комунальних закладів громади. Задля оперативного вирішення питань пожежної охорони в населених пунктах, утворили добровільну пожежну дружину та затвердили положення про неї.

      З метою реалізації запланованих заходів та проектів, цільових програм, допомоги і підтримки військовим, внесли зміни до бюджету та програми економічного і соціального розвитку селищної територіальної громади на 2024 рік. Зокрема, на Програму надання шефської допомоги, фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня бойової готовності військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та інших заходів територіальної оборони на 2023-2024 роки направили 350 тис.грн., на Програму підтримки внутрішньо переміщених осіб – 60 тис.грн, на Програму забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання – 300 тис.грн, на Програму безповоротної фінансової підтримки комунального підприємства "Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство" для технічного обслуговування та утримання в належному стані мереж водопостачання – 100 тис.грн, на Програму благоустрою населених пунктів громади – 505,7 тис.грн. Головному розпоряднику бюджетних коштів - відділу освіти, молоді та спорту спрямовано кошти на вирішення невідкладних питань закладів загальної, дошкільної та позашкільної освіти в сумі 1 675 тис.грн, 

      На засіданні також було розглянуто низку земельних питань. Враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії селищної ради з питань регулювання земельних відносин, містобудування, екології, охорони навколишнього середовища, було надано дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затверджено технічні документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), прийнято рішення щодо виставлення на земельні торги у формі електронного аукціону лот - право оренди на земельну ділянку комунальної власності несільськогосподарського призначення в межах селища Катеринопіль. За клопотанням землекористувачів внесено зміни до діючих договорів оренди землі сільськогосподарського призначення комунальної власності й невитребуваних часток (паїв), що сприятиме наповненню бюджету громади.

      Фото без опису Для забезпечення надання соціальних послуг на сесії було розглянуто питання прийняття з державної власності з балансу Міністерства соціальної політики України у комунальну власність селищної територіальної громади електричного скутера.

       Щоразу на сесії селищної ради приймаються рішення про направлення допомоги військовим частинам, найчастіше спрямовуючи її туди, де проходять службу військовослужбовці з Катеринопільської громади. Цього разуФото без опису депутати селищної ради прийняли рішення - передати безоплатно з комунальної власності до військових частин, придбані на кошти бюджету громади: супутникову систему Starlink, РЕБ ПСМК СИНИЦЯ, сім безпілотників та один квадрокоптер.

      Розглянувши всі питання повістки денної, селищний голова Володимир Коваленко відповів на поставлені депутатами і запрошеними питання та закрив засідання чергової 40 сесії Катеринопільської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора