Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулося засідання виконавчого комітету Катеринопільської селищної ради.

Дата: 19.04.2024 15:45
Кількість переглядів: 36

Фото без опису18.04.2024 під головуванням селищного голови Володимира Коваленка відбулося засідання виконавчого комітету Катеринопільської селищної ради.

Розпочали засідання з вшанування хвилиною мовчання пам’яті наших загиблих земляків, мужніх Героїв – захисників, військових і цивільних, всіх громадян України, які стали жертвами російського агресора, виборюючи майбутнє українського народу та збереження нації.

Відповідно до повістки денної розглянули ряд питань. Зокрема, прийнято рішення щодо визначення переліку об’єктів та видів суспільно корисних робіт для відбування адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт та для відбування адміністративного стягнення та покарання у вигляді громадських робіт, а також для відбування покарання у вигляді громадських робіт неповнолітніми. Порушники за рішенням суду, у вільний від роботи чи навчання час будуть виконувати суспільно корисні роботи – прибирання площ, парків, кладовищ та сміттєзвалищ, вулично-дорожньої мережі й тротуарів, санітарне очищення місць загального користування, покіс трави на узбіччях доріг комунальної власності та газонах, навантаження твердих побутових відходів, включаючи негабаритне сміття, гілля в населених пунктах нашої територіальної громади за їхнім місцем проживання.

Також на засіданні члени виконавчого комітету прийняли рішення оголосити та провести конкурс з визначення підприємства (організації) для здійснення функцій робочого органу з організації та проведення конкурсу з перевезення пасажирів на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування, що не виходять за межі території Катеринопільської територіальної громади. Таке рішення приймається щодва роки та зумовлено необхідністю організації процедури визначення перевізників на міському і приміських маршрутах громади.

В рамках підготовки до наступної сесії розглянули та схвалили проекти рішень селищної ради щодо внесення змін до бюджету та програми економічного і соціального розвитку селищної територіальної громади на 2024 рік, які передбачають реалізацію запланованих заходів та проектів, допомогу і підтримку ЗСУ.

Розглянули необхідність збільшення фінансування на цільову Програму забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання на 2024-2025 роки, зокрема для хворих на муковісцидоз.

Схвалено проект рішення "Про програму зберігання, перевезення та утилізації відпрацьованих ламп розжарювання, отриманих від юридичних осіб Катеринопільської селищної територіальної громади, на 2024 рік", що забезпечить екологічно безпечну утилізацію таких відходів комунальних закладів.

Також члени виконавчого комітету для оперативного вирішення питань з надзвичайних ситуацій погодили проект рішення селищної ради щодо утворення добровільної пожежної дружини у Катеринопільській селищній територіальній громаді.

Начальник відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій селищної ради Альона Радзівіл поінформувала щодо виконання бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади за І квартал 2024 року.

За звітними даними загальний обсяг надходжень бюджету громади склав 37053,5 тис. грн, що становить 110,2 відсотка затверджених розписом планових показників. По основних бюджетоутворюючих податках забезпечено виконання і досягнуто приросту до відповідного періоду минулого року. Забезпечено виплату заробітної плати працівникам установ, які отримують її з бюджету громади, проведено розрахунки за енергоносії, забезпечено видатки на інші захищені статті.

Далі в ході засідання, розглянувши заяву Юрківа Івана Степановича, схвалили рішення надати дозвіл комунальному підприємству "Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство" Катеринопільської селищної ради на видалення аварійних дерев породи тополя, розміщених на земельній ділянці комунальної власності по вул. В'ячеслава Чорновола (біля магазину "Файно маркет").

Врахувавши рішення комісії з питань захисту прав дитини селищної ради,Фото без опису члени виконавчого комітету призначили піклувальника одній дитині-сироті, двом дітям із числа внутрішньо переміщених осіб надали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Також було знято з квартирного обліку одну особу та надано дозволи батькам на укладення договорів купівлі-продажу стосовно майна їх неповнолітніх дітей.

Всі запропоновані проекти рішень, члени виконавчого комітету детально розглянули та підтримали одноголосно.

Закриваючи засідання виконкому, селищний голова подякував всім за пророблену роботу та закликав всіх й надалі плідно працювати заради розвитку територіальної громади та допомоги військовим в обороні нашої країни.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора