A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Звіт старости Петраківського старостинського округу Катеринопільської територіальної громади за 2023 рік.

Дата: 29.03.2024 15:57
Кількість переглядів: 41

Фото без опису     Протягом року здійснював свої повноваження відповідно до Конституції України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»
До складу Петраківського старостинського округу входять с. Петраківка та с. Стійкове
Загальна чисельність зареєстрованого населення станом на 01.01.2024 року складає 745 чол.
в тому числі : с. Петраківка – 611 ч
с.Стійкове – 134 ч.Фото без опису
На території округу діє Петраківський ЗЗСО ,який налічує 91 вихованець, дошкільний заклад 15 вихованців , Петраківська АЗПСМ ,яка обслуговує жителів семи навколишніх сіл, поштове відділення, Петраківський будинок культури та Стійківський сільський клуб та дві сільські бібліотеки , чотири торгові точки для забезпечення товарами жителів старостинського округу, млин та дві олійні.
З початку військовомасштабного вторгнення з 24.02.2022 року в окрузі зареєстровано та отримали статус ВПО - 102 особи , станом на 01.01.2024 фактично проживають 10 осіб .
На території сіл проживають:
- 10 багатодітних сімей, в яких виховується 43 дітей;
- 6 дітей під опікою;
- 2 учасників АТО ;
- 3 учасника бойових дій на території іноземних держав;
- 3 – учасників війни;
- 2 - чорнобильців;
- субсидію на ЖКП отримують 35 сімей;
- субсидію на тверде паливо – 45 сімей
Відповідно до покладених на мене повноважень:
- виконую доручення селищної ради, її виконавчого комітету, селищного голови, інформую їх про виконання доручень;
- постійно здійснюється прийом громадян, які звертаються з проблемами різного характеру. Надаю рекомендації та консультації.
Так протягом звітного періоду до старости Петраківського старостинського округу на особистий прийом звернулося 19 осіб (12 усні і 7 письмові). Усім громадянам, які звернулись, надано необхідну інформацію та допомогу у вирішенні їх проблем.
- здійснюю контроль за дотриманням на території села громадського порядку;
- здійснюється облік, ведення, зберігання господарських книг, видаються довідки у межах наданих повноважень : видано – 413 довідок , інформацій та службових записок різного характеру , надаються характеристики з місця проживання громадянам - 102, вчинено 16 нотаріальних дій та 20 прирівнених до нотаріальних дій (довіреність), видано витягів з реєстру територіальної громади – 7 шт.
Фото без описуВ 2023 році БФ разом з «Кернел» спрямовує свої видатки на підтримку ЗСУ , але по мірі можливості допомагають і нашому старостинському округу: доукомплектуванні обмундирування військових – жителів наших сіл, утримання доріг у зимовий період , обкошування кладовища та узбіччя доріг,обкошування території церкви, привезення піску на сільські кладовища, вивозили сміття на Катеринопільське сміттєзвалище від Петраківського ЗЗСО та Петраківської амбулаторії, допомога в облаштуванні укриття за що їм велика подяка.
Працівниками Петраківського ЗЗСО організовуються та проводяться для жителів округу благодійні ярмарки та збір коштів які використовуються на потреби військовослужбовців ЗСУ.
Проводився збір продуктів харчування для жителів Херсонської області та для адресних посилок військовослужбовцям нашого округу.
Протягом 2023року, відповідно до затвердженої Програми соціально- економічного та культурного розвитку, на території Петраківського старостинського округу в зв’язку з військовим станом заходи проводились з обмеженими можливостями . За рахунок державного, місцевого бюджету та інших коштів не заборонених законодавством України(благодійні кошти), проводились роботи , а саме:
- за рахунок коштів державного бюджету в с. Петраківка було
проведено поточний ремонт вул..Козацька , відрізку дороги
загального користування Пальчик-Мокра Калигірка біля 2000 кв.м. асфальтного покриття.
За зверненням жителів Петраківки та Стійкове проводився поточний дрібний біло щебеневий ремонт вулиць та провулків за рахунок Катеринопільської територіальної громади:
- ремонт пров.Ломоносова в с.Петраківка в кількістю 825 кв.м.
- ремонт вул..Шевченка в с.Петраківка в кількістю 396 кв.м.
- ремонт пров.Шевченка в с.Петраківка в кількістю 456 кв.м.
- ремонт вул. Погорецького в с.Петраківка в кількістю біля 400 кв.м.
- ремонт вул..Ломоносова в с.Стійкове в кількістю 518 кв.м.
За рахунок коштів Катеринопільської територіальної громади було придбано матеріали для благоустрою населених пунктів та були проведені роботи по благоустрою с.Петраківка та с. Стійкове працівниками по договору (покраска та побілка стел, монументів слави , автопавільйонів, бордюрів, дерев , обкошування території, вирубування дикоростучої порослі , забезпечувалась чистота та порядок центрів сіл та сільських кладовищ).
Також за кошти територіальної громади працівниками округу було проведено ремонт коридору адмінприміщення, постійно контролюється робота вуличного освітлення (заміна лампочок та ін.електрообладнання) старостинського округу
Фото без описуЖителями с.Петраківка проводилося озеленення в центрі села (біля Будинку культури та Монумента слави висаджувалися декоративні дерева та квіти) за власні кошти.
Петраківський старостинський округ співпрацює з одноосібниками, ФОПами та фермерами з приводу сплати податків для наповнення бюджету та законного оформлення найманих працівників.Фото без опису
Хочу висловити подяку Катеринопільській селищній територіальній громаді в особі голови Володимира Коваленко, депутатам, виконавчому комітету та всім жителям старостинського округу за співпрацю у розвитку нашого округу та підтримці мене особисто, у моїй роботі .
Особлива подяка нашим хлопцям - воїнам ,які боронять наші життя та спокій.
Староста Петраківського
старостинського округу Володимир СОКОЛЮК

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора