A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Звіт про роботу старости Лисичобалківського старостинського округу за 2023 рік.

Дата: 29.03.2024 15:48
Кількість переглядів: 29

Фото без опису    До складу Лисичобалківського старостинського округу входять населені пункти : с.Кобилянка, с.Потоки та с.Лисича Балка. Станом на 01.01.2024 року чисельність населення округу становила 710 жителів , з них 442 жителі с.Лисича Балка, 187 жителів с.Потоки, 81 житель с.Кобилянка. На території округу проживає 15 багатодітних сімей, в яких виховується 49 дітей, 4 матері, яким присвоєно почесне звання Мати – героїня. Протягом 2023 року народилося - 2 дітей, померло - 8 жителів округу. Фото без опису
На території старостинського округу функціонують такі заклади :
- Лисичобалківська гімназія, де навчається 64 дітей та 14 вихованців дошкільної групи;
- 2 фельдшерські пункти, 2 сільські бібліотеки, 2 сільських Будинки культури, 2 пересувних точки поштового зв’язку, 3 приватних магазини, 9 фермерських господарств, 1 сільськогосподарське підприємство.
2 соціальні працівники округу обслуговують 20 одиноко проживаючих громадян , які потребують сторонньої допомоги. Обслуговування проводяться якісно , нарікань від жителів округу немає.
Фото без описуВідповідно до покладених на мене повноважень у 2023 році мною проведено відповідну роботу :
- здійснював свої повноваження відповідно до Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»;
- брав участь у пленарних засіданнях Катеринопільської селищної ради, її виконавчого комітету та в нарадах різного спрямування, де представляю інтереси жителів округу, виконую доручення селищної ради, виконавчого комітету, селищного голови, інформую про їх виконання;
- проводив оповіщення військовозобов’язаних та призовників про необхідність прибуття до Катеринопільського ТЦК та СП, юнаків 2007 р.н. для прибуття до призовної дільниці, забезпечував ведення обліку і роботи з воїнами інтернаціоналістами (афганцями), ліквідаторами ЧАЕС, учасниками АТО(ООС) , учасниками бойових дій;
- сприяв виконанню на території старостинського округу заходів, затверджених Програмою соціально-економічного розвитку Катеринопільської селищної територіальної громади;
- здійснював прийом громадян згідно затвердженого графіку особистого прийому громадян, які зверталися з проблемами різного характеру, надав консультації та рекомендації в межах своїх повноважень;
- отримував від жителів заяви, адресовані органам та посадовим особам селищної ради, передав їх за призначенням. Протягом 2023 року було отримано 4 заяви та оформлено пакет документів для отримання матеріальної допомоги на лікування та по складних сімейних обставинах, видано 235 довідок .
- виконував нотаріальні дії в межах своїх повноважень, мною посвідчено 20 доручень.
Жителі округу задоволені налагодженою відповідним чином роботою,що дає їм можливість отримати допомогу на місці. В своїй роботі з цих питань вдячний діловодам Бойко Н.Ф та Лисенко Р.М, спеціалісту землевпоряднику Богуш Н.Д., спеціалістам Катеринопільської селищної ради.
Протягом 2023 року відповідно до затвердженої Програми соціально-економічного та культурного розвитку Катеринопільської селищної ради на території Лисичобалківського старостинського округу було виконано наступні заходи :
- за бюджетні кошти селищної ради проведено ямковий ремонт ділянки дороги Слобідка Червоний Хутір - Кобилянка в Лисичій Балці по вул. Лісова та вул.Шкільна, в с.Потоки - вул. Шевченка, біло щебеневий ремонт дороги Пальчик - Мокра Калигірка (до с.Суха Калигірка), а також вул. Дружби в с.Лисича Балка та вул. Богдана Хмельницького в с.Потоки.
-проводилось розчищення доріг комунальної власності від снігу. Послуги по розчищанню снігу по селах в зимовий період 2022-2023 рік надавали АФ « Хлібороб» у формі ТОВ та ФГ «Потоки Агро».
-підтримувався задовільний санітарний стан на території округу (вирубувалися чагарники, обкошувалася трава коло закладів села, на обочинах доріг комунальної власності, Обелісків Слави, сільських кладовищах, в’їзних знаків. Всі ці роботи виконувались працівниками по благоустрою старостинського округу за бюджетні кошти громади. Організовувались суботники по розчистці чагарників на сільських кладовищах, на обочині в’їзної дороги в села, де приймали участь жителі сіл та працівники по благоустрою. Послуги по обкошуванні доріг комунальної власності та в’їзної дороги в селах, територій кладовищ, спортивних площадок надавали АФ «Хлібороб» у формі ТОВ, ФГ «Потоки Агро», ФГ «Масляний», Решетов Сергій, Осіян Валерій, Домніцький Віталій. Особлива подяка дітям школи і молоді села, які під керівництвом Семенюка Дмитра і дальше проводить озеленення с.Лисича Балка.
За благодійної підтримки ПП «БудСервіс» Морозюка М.О. та автотранспорту АФ »Хлібороб» у формі ТОВ та Крамар М.К. завезено пісок для благоустрою кладовищ.
Дякуємо спонсору ФГ «Потоки Агро», АФ «Хлібороб» у формі ТОВ та ФГ «Масляний» за надані паливно-мастильні та інші матеріали для благоустрою сіл старостинського округу- Потоки, Кобилянка та Лисича Балка.
Проведено ремонт та побілка пункту обліку електроспоживання. Забезпечувався постійний благоустрій, зробили облаштування та обробіток точки водозабору, проведено обробку водозабірної башні антибактеріальним та антивіруциальним засобом «Акватабс» в с.Лисича Балка.
Придбано новий погружний насос «ЕЦВ 6-10-140» вартістю 40060 грн за кошти сільгосппідприємства АФ «Хлібороб» у формі ТОВ для водокористувачів с.Лисича Балка.
На протязі року працівниками культури, дитячим колективом «Дивосвіт», який є супутником й послідовником народного фольклорного аматорського ансамблю «Поточаночка» та бібліотекарами проводились онлайн привітання до таких заходів: День Соборності України, День вишиванки, День захисту дітей, День Незалежності України, до Дня села, День захисника та захисниць України, різдвяні свята.
До дня Святого Миколая, новорічних свят за благодійні кошти фермерів села, власників земельних паїв було придбано і вручено новорічні подарунки дітям віком до 18 років в усіх селах старостинського округу.
Автобусне перевезення жителів старостинського округу щосереди здійснює перевізник Чернега В.П. за маршрутом Кобилянка – Катеринопіль. Але пенсіонери та пільговики звертаються з проханням, щоб раз у місяць перевізник здійснював додатково рейс для пільговіків. Також надходять звернення громадян щодо вирішення питання автобусного сполучення із районним центром м. Звенигородка.
З початком військових дій було організовано роботу по збору коштів у фермерів, вихідців, жителів села на потреби ЗСУ, на придбання автомобілів, на придбання тепловізора, на допомогу пораненим та на інші потреби. Збирали і доставляли до волонтерських центрів продукти харчування, випічку, тушонку. АФ «Хлібороб» у формі ТОВ неодноразово надавала дизельне пальне, цукор, крупи, борошно для доставки волонтерами допомоги нашим військовослужбовцям. На даний час продовжуємо допомагати нашим захисникам. Щиро вдячний ВСІМ жителям - дітям і дорослим, що приймали і приймають участь в зборі коштів, проведенні шкільних ярмарках та інших благодійних заходах в підтримку наших ЗСУ. Також жителі округу долучалися до збору гуманітарної допомоги потерпілим від затоплення на Херсонщині .
З початком військових дій в нашому окрузі проживало 9 внутрішньо переміщених осіб з різних регіонів України, де проходили військові дії. Всіх їх було тимчасово зареєстровано, подано документи в ЦНАП, де їх зареєстрували і надали статус ВПО. Протягом всього часу опікувались їхніми потребами. В 2023 році на території старостинського округу їх проживало 15 осіб.
Фото без описуНа території старостинського округу працює місцева пожежна команда в складі 4 працівників, які за минулий рік здійснили 18 виїздів на пожежі. В минулому році за сприяння голови громади Коваленко В.А. , за ініціативи Бабушко Н.М. з Німеччини було придбано майже нову, за пробігом, пожежну машину Мерседес Бенс 1124Ф, що покращить роботу по обслуговуванні навколишніх сіл нашої та сусідньої Мокрокалигірської громад.
Моя робота побудована на принципах взаєморозуміння, вмінню вислухати та допомогти, взяти корисну інформацію для покращення благоустрою, розвитку округу, готовий вислухати зауваження та побажання від всіх жителів для покращення нашого з вами життя.
Звітуючись про свою роботу, сподіваюсь на те, що в обговорені звіту ви , як жителі округу, дасте об’єктивну оцінку роботи старости та внесете свої пропозиції й зауваження щодо вдосконалення моєї роботи в подальшому.
Староста Лисичобалківського старостинського округу    Едуард Дашівець

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора