A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Звіт про роботу старости Розсохуватського старостинського округу за 2023 рік.

Дата: 29.03.2024 12:41
Кількість переглядів: 43

Фото без опису    До складу Розсохуватського старостинського округу входить один населений пункт –с.Розсохуватка. Станом на 01.01.2024 року чисельність населення округу становить -582 осіб, з них працездатного населення -320 осіб, пенсіонерів за віком- 151 осіб, дітей від 0-17 років 88 осіб. Протягом року в село прибуло – 11 громадян, вибуло - 9 осіб, народилося -2 дітей, померло-16 жителів.
На території села проживає:
-5 багатодітних сімей, в яких виховується 20 дітей;
-3 інваліди ВВв(прирівняні);
-3 матері, яким присвоєно почесне звання «Мати-героїня».
Фото без описуСоціальний працівник села обслуговує 8 одиноко проживаючих пенсіонерів, які потребують сторонньої допомоги. Обслуговування проводяться якісно, нарікань від пенсіонерів немає.
На території округу функціонують такі заклади :
-фельшерський пункт, філія сільської бібліотеки, сільський Будинок культури, поштове відділення зв’язку, 2 приватних магазини, 1 фермерське господарство «Нова Україна», 1 сільськогосподарське підприємство, дитячий садочок, в якому силами батьків облаштована кімната для захисту діток під час повітряних тривог.Фото без опису
Відповідно до покладених повноважень у 2023 році :
-брав участь у пленарних засіданнях Катеринопільської селищної ради, її виконавчого комітету та в нарадах різного спрямування, де представляли інтереси жителів округу, виконували доручення селищної ради, виконавчого комітету, селищного голови, інформували про їх виконання;
-сприяв виконанню на території старостинського округу заходів затверджених Програмою соціально -економічного розвитку Катеринопільської селищної ради;
-здійснював прийом громадян, згідно затвердженого графіку особистого прийому громадян, які зверталися з проблемами різного характеру, надавали консультації, рекомендації в межах своїх повноважень;
-отримував від жителів заяви, адресовані органам та посадовим особам селищної ради, передавав за їх призначенням.
Протягом 2023 року старостинський округом було видано 296 довідок, складались акти обстеження проживання жителів села та готувалась різноманітна інформація.
Протягом 2023 року відповідно до затвердженої Програми соціально-економічного та культурного розвитку Катеринопільської селищної ради на території Розсохуватського старостинського округу було виконано наступні заходи :
-проводилось розчищання доріг комунальної власності від снігу. Послуги по розчищання снігу по селу в зимовий період 2022-2023 років надавались ТОВ «НВФ «Урожай» та підприємцем Климчук О.
-проведено поточний вибірковий ремонт асфальтового покриття доріг села на суму біля 400 тисяч гривень
-підтримувався задовільний санітарний стан на території села (вирубувалися чагарники, обкошувалася трава коло закладів села, на обочинах доріг комунальної власності, Обеліску Слави, сільському кладовищі , в’їзного знаку. Всі ці роботи виконувались працівниками старостинського округу, працівники по благоустрою- 2 особи працювали на громадських роботах, 1 особа відбувала громадське покарання у вигляді відбування призначених судом годин. Також особисто брав участь у роботах.
Послуги по обкошуванні доріг комунальної власності та в’їзної дороги в село надавались ТОВ « НВФ « Урожай». Придбання бензину, мастила, ліски для бензокоси забезпечувалось за рахунок бюджету Катеринопільської територіальної громади. Також було завезено пісок на кладовище та упорядковані стихійні сміттєзвалища.
-протягом року працівниками старостинського округу проводилось інформування населення села, щодо поводження в час повітряних тривог, робились різного роду оголошення, роз’яснення на сторінках «Наша Розсохуватка» та «Моя рідна Розсохуватка» в соціальній мережі Фейсбук, де обговорювались різні новини старостинського округу, розглядались різні життєві ситуації, включаючи конфліктні. Потрібно визнати , що не зважаючи на тяжкий фінансовий та моральний стан, жителі округу жваво обговорювали ситуації, ряд питань було вирішено колективно.
З початком військових дій в нашому селі проживало 52 внутрішньо переміщених осіб з різних регіонів України, де проходили військові дії. Всіх їх було тимчасово зареєстровано, подано документи в УСЗН, де їх зареєстрували і надали статус ВПО. Зараз в селі проживає 21 особа ВПО. Протягом всього часу опікувались їхніми потребами та проблемами. Допомагали у їх вирішенні.
Також в 2023 році в селі створено Пункт тимчасового розміщення громадян, де було прийнято 25 осіб з числа ВПО. На даний час проживає 16 осіб. Серед них працюючі(в т.ч. дистанційно), пенсіонери, вікова категорія дітей від 1 року до 16 років, є інваліди .
Староста Розсохуватського старостинського округу
Сергій Москаленко
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора