A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Звіт про роботу старости Новоселицького старостинського округу за 2023 рік

Дата: 29.03.2024 12:37
Кількість переглядів: 35

Фото без опису   До Новоселицького старостинського округу Катеринопільської селищної територіальної громади входить один населений пункт - село Новоселиця.
У селі налічується 582 домогосподарств, з них 314 - домогосподарства, в яких зареєстровані громадяни. Всього по Новоселицькому старостинському окрузі Катеринопільської територіальної громади налічується 695 зареєстрованих жителів.
Соціальними об’єктами села є: Новоселицька філія Катеринопільського ліцею № 1, сільський будинок культури, бібліотека, фельдшерський пункт, відділення стаціонарного догляду Центру надання соціальних послуг Катеринопільської селищної ради, відділення поштового зв’язку.
В адмінмежах Новоселицького старостинського округу Катеринопільської селищної територіальної громади знаходиться 3077,2 га землі, в тому числі площа села 554,9032 га.
Протягом року проводились роботи по благоустрою села – насаджувались клумби, білились бордюри та дерева, прибиралися стихійні сміттєзвалища. По мірі заростання бур’янами територій центру села та закладів соціальної сфери, проводилося їх постійне скошування та прибирання. Підтримувався належний санітарний стан на кладовищі, благоустрій території біля пам’ятника загиблим воїнам, біля монументу Слави, в’їзного знаку в село.
Проведено ремонт доріг комунальної власності на суму 462764,16 грн.
За сприяння ФГ «Новоселиця» та ФГ «Агродана» вже декілька років безкоштовно, своєчасно та якісно очищаються дороги від снігу.
За 2023 рік Новоселицьким старостинським округом видано 295 довідок, 38 витягів з реєстру територіальної громади, вчинено 29 нотаріальних дій, з них довіреностей – 25.
Вівся облік багатодітних сімей, облік учасників АТО, УБД, інвалідів війни, дітей війни, матерів – героїнь, облік громадян, які отримують допомогу згідно програми «Соціальний хліб», облік зареєстрованих та знятих з реєстраційного обліку громадян села.
Фото без описуПроводилось оповіщення юнаків 2007 року народження, які підлягають приписці до призовної дільниці в січні 2024 року, оформлено їхні документи та подано до 4 відділу Звенигородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
Проводився облік військовозобов'язаних громадян та призовників, які перебувають на військовому обліку у Новоселицькому старостинському окрузі.
Торгівля.
На території села працює 5 приватних магазинів. Забезпеченість населення продуктами харчування та промисловими товарами на належному рівні.
Транспорт та зв’язок.
Село обслуговується транспортним сполученням з обласним центром – (дизель-поїзд Черкаси-Умань щоденно) та з селищем Катеринопіль (приватний рейс автобуса – один раз на тиждень).
Охорона здоров’я.
На території Новоселицького старостинського округу Катеринопільської селищної територіальної громади функціонує фельдшерський пункт. Технічний стан приміщення, в якому знаходяться ФП добрий.
Культура.
Сільська бібліотека працювала щоденно.
Соціальний захист та зайнятість.
В селі працює один соціальний працівник, який обслуговував в 2023 році 9 одиноких та самотньо проживаючих жителів. Проводилася робота щодо забезпечення надання громадянам житлових субсидій – 6 субсидій оформлено на тверде паливо, переоформлено 15 субсидій на газове опалення та подано три нові субсидії на газове опалення. На території села проживає 13 багатодітних сімей.
Реформування земельних відносин та охорона довкілля
На території населеного пункту працює 5 основних орендарі:
ФГ «Новоселиця» /директор Ярмоленко О.І./, - всього земель 1668,4247 га, з них: 458 паїв, площею 1137,0246 га, відсоткова ставка орендної плати – 20,3 %;
Землі резерву та запасу – 371,72 га під 12%
Господарські будівлі та двори 26,6872 га під 8%
Рілля в межах населеного пункту – 23,72 га під 8%
Невитребувані земельні частки (паї) – 99,3529 га 3%
Польові дороги та шляхи 9,92 га під 8%
ФГ «Світанок» /голова Деркач Є.В./ - 15,6165 га
ФГ «Світлана» /голова Коврига В.І./ - 39,9531 га
ФГ «Агробаза» /директор Кузьменко В.В./, - 27,00 га (рілля) – під 12%;
ФГ «Агродана» /керуючий Лісовий О.М./ - орендує 76 паїв, площею 187,15 га – під 13 %.
У селі налічується 78 вихідці, які обробляють 96 земельні частки (паї), площею 234,11 га та ТОВ НВФ «Урожай» - орендує 3 паї, площею 8,25 га - під 12 % орендної плати.
Староста старостинського округу Павло Прокопенко

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора