Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

ЩОРІЧНИЙ ЗВІТ ПРО РОБОТУ старости Вербовецького старостинського округу за 2023 рік.

Дата: 27.03.2024 14:59
Кількість переглядів: 47

Фото без описуФото без описуДо складу Вербовецького старостинського округу входить один населений пункт - село Вербовець.
Кількісні дані населення села:
чисельність наявного населення в селі станом на 01.01.2024 року складає 488 осіб.
3 них: особи дошкільного віку - 17, шкільного віку - 64, працездатні - 250,
пенсіонери - 156. Народилося - 2 дітей, померло - 6 осіб.
На території села проживають: 4 багатодітних сім’ї.
Протягом 2023 року Вербовецький старостинський округ разом з підприємцями, фермерами, одноосібниками, небайдужими жителями села, благодійниками, допомагали ЗСУ продуктами харчування, одягом, транспортом, медикаментами, іншими необхідними речами.
Протягом 2023 року на території села проживав 31 переселенець з Харкова, Київщини, Донеччини. Всі вони були забезпечені облаштованим житлом, продуктами харчування, одягом, посудом, іншими необхідними речами. Станом на 01.01.2024 року в селі проживає 14переселенців, з них 2 дітей.
На території с. Вербовця є діючі Вербовецька філія з дошкільним закладом, СБК і бібліотечний пункт, які знаходяться в приміщенні школи, ФАП, поштове відділення, 4 магазини. Продовжується робота з облаштування приміщення під СБК.
Соціальним працівником обслуговується 9 одиноких пристарілих громадян, які потребують стороннього догляду.
Медична допомога жителям села надається фельдшером Філіпенко Ліною Олександрівною, яка доїжджає з Мокрої Калигірки.
Відповідно до покладених повноважень старости:
- беру участь у засіданнях виконавчого комітету Катеринопільської селищної ради. Виконую доручення і рішення селищної ради, її виконавчого комітету,селищного голови, інформую їх про виконану роботу;
- сприяю виконанню на території Вербовецького старостинського округу Програми соціально-економічного та культурного розвитку;
- щодня з 8.00 год. до 17.00 год. здійснюю прийом громадян, які звертаються з проблемами різного характеру. Стараюсь допомогти односельчанам, переселенцям вирішити по можливості їхні проблеми, надаю рекомендації та консультації.
Фото без описуВ центрі особливої уваги та турботи, на даний час - сім’ї військослужбовців.
Особистий прийом громадян дає змогу контролювати стан дотримання їхніх прав і законних інтересів у сфері соціального захисту, культури, освіти, житлово - комунального господарства, реалізації ними права на працю та медичну допомогу, інших важливих питань.
- веду облік пропозицій односельчан з питань соціально-економічного та культурного розвитку села, соціального, побутового та транспортного обслуговування.
Усім громадянам, які звернулись на особистий прийом надано допомогу, необхідну інформацію та перелік необхідних документів, контактні телефони, адреса тощо.
- приймаю від мешканців села заяви, інші ділові документи адресовані органам та посадовим особам селищної ради, передаю їх за призначенням.
За характером порушених у зверненнях питань - головне місце займають питання життєдіяльності жителів села під час війни, безпеки, допомоги ЗСУ, пошук безвісти зниклих воїнів – односельчан, комунальної та соціальної сфер, ремонт доріг, освітлення вулиць у нічний час, загроза аварійних дерев, тощо ;
- здійснюється моніторинг за дотриманням на території Вербовця громадського порядку, благоустрою території;
- здійснюється облік, ведення, зберігання погосподарських книг, видаються довідки у межах наданих повноважень: видано - 221 довідка, 6 громадян звернулися за отриманням характеристик з місця проживання для представлення до різних організацій;
- виконую нотаріальні дії в межах своеї компетенції: складено 4 заповіти, 24 доручень, виконано інших нотаріальних дій - 8.
Фото без описуПротягом 2023 року було оформлено( поновлено) документи на субсидію ( тверде паливо) 48 особам, оформили одноразову грошову допомогу5 вербовчанам, надавалась різна допомога громадянам села, особливо похилого віку, соціально- незахищеним громадянам, категорійним та малозабезпеченим сімям, тримання їх на постійному контролі.
З метою профілактики правопорушень адміністративного законодавства серед населення проводиться постійна роз’яснювальна та попереджувадьна робота, співпраця з відповідними органами в період військового стану. Протягом 2023 року порушень правопорядку не було.
Протягом 2023 року на території Вербовецького старостинського округу було виконано наступні заходи:
- проводилась систематична робота в селі спільно з підприємцями, фермерами, одноосібниками, небайдужими жителями села щодо допомоги ЗСУ транспортом, запчастинами, тепловізорами, біноклями, сітками ,одягом, засобами гігієни, тютюновими виробами, продуктами харчування, іншими необхідними речами.
Взяли активну участь у формуванні продуктового вантажу на Нововоронцовську громаду.
Допомогли овочами нашій лікарні.
За бюджетні кошти Катеринопільської селищної ради в 2022 році було здійснено грейдерування, засипання ям, тощо вулиць Набережної, Молодіжної, Маяковського, провулка Гоголя.
У 2023 році продовжувався благоустрій села: у парку пофарбували лавки, відремонтували парковий інвентар, пофарбували, побілили, встановили нові двері в адмінприміщення.
Аналогічні роботи провели і в поштовому відділенні, навчальному закладі, які знаходяться в центрі села.
Систематично проводилась робота з ліквідації і
обрізання аварійних дерев, кущів, обкошування території села.
В 2023році продовжувався благоустрій сільського кладовища
( видалення кущів, старих аварійних дерев, обкошування та кропіння прибраної території, облаштування під' їздів, ремонт каплиці, вивезення сміття, тощо).
Систематично проводився благоустрій на території Вербовця.
( розчищення снігу, обкошування, видалення аварійних кущів і дерев, прибирання території,. В належному стані підтримувалися всі визначні місця села.
У червні 2023 року укладен договори ( 84 дворів) на вивезення твердих побутових відходів з Катеринопільським комунальним господарством.
Навесні та влітку було упорядковано стихійне сміттєзвалище.
Здійснення благоустрій прибережної території річки Вербівки та місцевого ставка.
Було ліквідовано старі аварійні дерева, розчищено чагарники, тощо.
В центрі села висадили горіховий сад. Дерева надав благодійний форд ,, МХП ГРОМАДІ" .
Також в центрі села встановлено дошку оголошень.
У 2023 році за бюджетні кошти було здійснено частковий ремонт сільського ФАПу. Удосконалили електричне опалення. Забезпечено ФАП сучасною комп'ютерною технікою.
Проводився ремонт у навчальному закладі. Облаштовано підвальне приміщення( бомбосховище).
Почищено колодязь та замінено насос.
У 2023 році продовжувалися роботи по облаштуванню приміщення під СБК( пофарбовано, поклеєно шпалери, відремонтовано тенісний стіл, більярд, тощо).
Придбано принтер, тример для роботи старостинського округу
Було проведено заходи до памятних та святкових дат: Івана Купала, Дня незалежності, Захисників України, інших важливих дат; вітання вербовчан з поважними ювілейними датами.
Було придбано Новорічні та Різдвяні подарунки за рахунок церкви" Життя у Христі".
І головне:
неможливо було б виконати всі ці основні і такі необхідні роботи аби не наші жителі села( небайдужі вербовчани) фермери, підприємці, вихідці,керівники установ, праівники старостату : Ігор Харченко, Володимир Андрущенко, Олександр Сиваченко, Тетяна Франчук, Борис Безкоровайний, Олександр Лисенко, Микола Вельган, Людмила Тупчієнко, Володимир Кириленко, Микола Поліщук, Сергій Комар , Олександр Трохименко, Світлана Добровольська, Тетяна Логачева, Ліна Філіпенко, Ірина Чабан, Ірина Грендиш, Віта Довженко селищна рада на чолі з головою Володимиром Коваленком
Низький уклін всім Вам, дорогі помічники і благодійники, що допомагали , докладали у 2023 році і продовжуєте докладати великі зусилля для добрих справ, які сприяли і наближають довгожданну Перемогу, а також покращення життя нашого Вербовецького старостинського округу.
А найбільша вдячність нашим Захисникам, завдяки їм ми працюємо і живемо пока ще під мирним небом.
Вічна память і шана полеглим Героям, які наближали Перемогу, але на жаль, не зустрінуть.
Бажаю всім здоровя, Перемоги, наснаги та впевненості у завтрашньому дні.
Щоденний звіт про нашу спільну роботу з фотофактами протягом 2023 року є у фейсбуці на сторінках групи Вербовецький старостинський округ. Можете ознайомитися.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора