Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Звіт старости Пальчиківського старостинського округу Катеринопільської територіальної громади Боброва М.В.

Дата: 27.03.2024 14:50
Кількість переглядів: 77

Фото без опису
   До складу Пальчиківського старостинського округу входять три населені пункти: село Пальчик, з чисельністю населення – 369 осіб, село Луківка - 165 осіб, село Ямпіль - 202 особи .Усього: населення - 736 осіб, домогосподарств - 580. Загальна площа території складає – 4928,8 га.
На території Пальчиківського старостинського округу функціонують такі об’єкти соціальної сфери: Пальчиківська гімназія Катеринопільсьої селищної ради, Пальчиківський сільський будинок культури, сільський клуб села Луківки, сільський клуб села Ямпіль, краєзнавчий музей С.О.Єфремова, сільські бібліотеки в селі Пальчик та селі Ямполі, пункти здоров’я в селі Пальчик, в селі Луківка та в селі Ямполі. Для населення працюють поштове відділення в с.Пальчик, магазини - продовольчих і господарських товарів, в селах Пальчик та Луківці.
Фото без описуПрийом громадян здійснював за місцем роботи в межах робочого часу згідно з графіком прийому громадян та у позаробочий час за місцем проживання жителів населених пунктів старостинського округу.
Фото без описуЗа звітний період надійшло 71 звернення від громадян, з них 70 - на особистому прийомі та одне письмове звернення. Усім громадянам, які звернулись на особистий прийом, надано необхідну інформацію, консультацію, перелік необхідних документів, контактні телефони та адреси.
Найчастіше жителі звертались з питань оформлення житлових субсидій на природній газ та тверде паливо. За 2023 рік прийнято, сформовано та передано для реєстрації у відділ «Центр надання адміністративних послуг» Катеринопільської селищної ради - 148 справ. Крім того, видано довідок, характеристик та актів різного характеру в загальній кількості –312шт.
У роботі старости з цих питань допомагали діловоди сіл Пальчика та Ямполя, спеціаліст землевпорядник, спеціалісти відділу «ЦНАП» та провідні спеціалісти відділів з питань комунального власності та земельних відносин, аграрних питань та екології виконавчих органів Катеринопільської селищної ради .
Фото без описуЗа звітний період на території Пальчиківського старостинського округу мною здійснювалися нотаріальні дії. Відтак, посвідчено довіреностей, прирівняних до нотаріально посвідчених - 22, засвідчено відповідності підпису - 3, посвідчено заповітів - 6, про що направлено відповідні заяви до ДП Черкаська філія «НАІС» для подальшої реєстрації у спадковому реєстрі нотаріальних дій. Отримано 6 витягів про реєстрацію заповітів.
Основною проблемою 2023 року стала війна росії проти України.
Фото без описуЗ початку повномасштабного вторгнення жителі нашого округу згуртувалися навколо спільної біди , в усіх селах округу. З підприємців, які працюють на землях громади, збиралися кошти для потреб Збройних Сил України. Місцеві жителі виготовляли тушонку, збирали продукти і відправляли нашим захисникам. На території округу надано прихисток 6 переселенцям із різних регіонів України. На початок 2024 року на території старостинського округу проживало 4 ВПО (внутрішньо переміщених осіб).
Суми коштів зібраних на потреби ЗСУ , я не озвучую, тому, що війна не закінчилася і підводити підсумки рано. Більшість людей з розумінням відноситься до надання допомоги ЗСУ; здають речі, продукти і кошти, випікають випічку, купують в магазинах все необхідне, але є й такі , які ще й досі не розуміють, в який складний час ми живемо…
В 2023 році працівниками старостинського округу , спільно із місцевими жителями, було реалізовано проект Створення «Парку Єфремових» в селі Пальчик. До реалізації проекту залучено більше 100 жителів села Пальчик, місцеві вихідці , які обробляють землі сільськогосподарського призначення, місцеві підприємства: ФГЗарічанка, Черкаська зерново промислова компанія, ПП Регіон – Плюс, ФОП Карбовський Вадим Володимирович. ПП Ястремський Віталій Анатолійович. Загальний бюджет проекту склав 235995 грн. З них:
Співфінансування МХП-Громаді 99900 грн, Партнери: ФГЗарічанка -10000 грн,
Черкаська зерново промислова компанія 10000 грн,
ПП Регіон – Плюс 21525 грн,
ПП Ястремський В.А 8000 грн,
Місцеві вихідці: 44700 грн, ФОПКононенко 1500 грн,
Кошти Катеринопільської територіальної громади 29970 грн.
Щиро дякую за надану підтримку і допомогу в реалізації проекту Катеринопільській селищній раді, БФ «МХП-ГРОМАДІ», СТОВ «Зарічанка», ТОВ «АГРО-УНІВЕРСАЛ», ТОВ «Черкаська зерново- промислова компанія», директору Регіон- ПЛЮС, ФОП Карбовський Вадим Володимирович, ПСП «Ястремський В.А»,директору Катеринопільського лісництва, місцевим жителям, фермерам і вихідцям.
Фото без описуВідповідно до рішення виконавчого комітету Катеринопільської селищної ради на території Пальчиківського старостинського округу в період з 01 квітня по 31 травня 2023 року проводився благоустрій, озеленення, наведення належного санітарного стану. З цією метою було організовано проведення весняної санітарної очистки сіл. Завдяки активним мешканцям, працівникам старостинського округу, працівникам культури, освіти, медицини, території населених пунктів привели в належний стан, прибрали підвідомчі території установ. Також привели в належний стан парк в селі Луківка. До поминальних днів навели лад на громадських кладовищах, прибрали сміття. Проведено косметичні ремонти пам’ятників загиблим воїнам, упорядкували територію навколо них.
За звітний період підсобними працівниками старостинського округу проводилися роботи з обкошування території громадських місць, кладовищ, сільських вулиць, пам’ятників, пам’ятних знаків та прилеглі території закладів соціальної сфери.. За кошти бюджету Катеринопільської територіальної громади закуплено бензотример для сіл Пальчика та Луківки. Дякуючи фермеру Аргатюку Василю Петровичу, подібний бензотример на суму 3500 грн закуплено в с.Ямпіль. Дякую всім, хто почув мене. Завжди буду вдячний всім тим, хто підставляє мені своє плече.
Однією з найбільших проблем для нашого старостинського округу є стан доріг загального користування місцевого значення та доріг комунальної власності. Завдячуючи місцевій владі в 2023 році було проведено ремонт вулиці Українська в селі Пальчик на суму 186920 грн та ремонт вулиць Гагаріна на суму 107218 грн і Ватутіна на суму 59058 грн в селі Ямпіль. Але залишаються у вкрай пошкодженому стані дорога в напрямку села Ямпіль. Також є питання щодо стану доріг комунальної власності: деякі з них потребують капітального ремонту, а деякі - поточного.
Підприємці, фермери, сільськогосподарські підприємства, які здійснюють свою діяльність на території округу, частково допомагають у вирішенні значної кількості соціально-економічних питань. Зокрема, взимку розчищають дороги від снігу, навесні допомагають у проведенні двомісячника з благоустрою, протягом року допомагали у вирішенні нагальних потреб. Вдячний, за надану підтримку і допомогу керівникам СТОВ «Зарічанка» , ФГ «Сиваченко», ТОВ «АГРО-УНІВЕРСАЛ», директору Регіон- ПЛЮС , місцевим фермерам і вихідцям. Висловлюю велику надію на тісну співпрацю і в 2024 році.
Усе можна буде втілити в життя, як буде мир в країні, будемо здорові, буде співпраця, благодійна допомога від небайдужих, фінансова підтримка від влади та особистий внесок жителів округу. Ще раз хочу подякувати за довіру, за підтримку і співпрацю керівництву територіальної громади, депутатам, жителям округу, які підтримували і підтримують мене, дають поради, тим, хто не просто критикує, а вносить пропозиції з покращення життя громади. Всю зроблену роботу у звіті висвітлити неможливо, як і неможливо виконати всю роботу покладену на старосту. Всім бажаю здоров’я, наснаги, миру та впевненості у завтрашньому дні! Дякую воїнам ЗСУ,, які перебувають на бойових чергуваннях і тим які віддали життя за нашу країну за можливість працювати на благо жителів Пальчиківського старостинського округу.
Староста Пальчиківського
старостинського округу Микола БОБРОВ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора