Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулись заходи з нагоди 80 -ї річниці визволення населених пунктів Катеринопільської територіальної громади від німецько-фашистських загарбників

Дата: 11.03.2024 14:39
Кількість переглядів: 36

Фото без опису   Сьогодні у селищі Катеринопіль селищний голова Володимир Коваленко разом з головою ветеранської організації територіальної громади Миколою Поліщуком та працівниками селищної ради поклали квіти до Обеліску Слави та вшанувати пам’ять визволителей, які далекого 1944 року звільнили Катеринопільщину від окупаційного ярма нацистів, у якому населені пункти територіальної громади перебували з 29 липня 1941 року до 12 березня 1944 року.
… 80 років віддаляють нас від цієї події, але жителі територіальної громади пам’ятають і будуть завжди пам'ятати велику ціну визволення та Великої Перемоги. Ми з вдячністю пам’ятаємо героїчний подвиг наших визволителів – офіцерів та солдатів 53-ої армії Другого Українського фронту, який вписаний в історію нашого краю. Великою ціною людських жертв стала перемога над гітлерівською навалою.
За роки Другої світової війни майже 4500 наших земляків пішли на фронт. З них більше 2300 чоловіків не повернулися з полів бою. Більше 1644 наших відважних земляків були нагородженні орденами й медалями за проявлений героїзм, мужність і відвагу.
Фото без описуСелищний голова Володимир Коваленко та голова ветеранської організації територіальної громади Микола Поліщук, у своїх виступах наголосили, що спогади про героїчні події визволення Катеринопільщини від німецько-фашистських загарбників особливим щемом відкликаються у серці кожного з нас і особливо в час, коли нашу країну знову охопило полум’я війни, в якому гинуть українські воїни та мирне населення. Сьогодні нащадки визволителів Другої Світової війни знову вимушені вести запеклу боротьбу із підступними окупантами, які прийшли на українську землю, тільки цього разу, з рашистськими. Фото без опису
Віримо, що наші Герої-захисники, які є гідними своїх дідів та прадідів переможуть ворога заради встановлення миру на рідній Батьківщині.
Фото без описуСвітлу пам'ять воїнів, величний подвиг яких і сьогодні залишається прикладом патріотизму та вірного служіння Батьківщині, учасники заходу вшанували хвилиною мовчання.
Вічна пам’ять українським-визволителям та усім, хто віддав життя за Україну!
Слава Україні! Слава і честь живим Захисникам!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора