A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

10 березня - День Державного Гімну України

Дата: 10.03.2024 08:49
Кількість переглядів: 46

Фото без опису 10 березня в нашій державі відзначається День Державного Гімну України. Гімн – наш символ незалежності, свободи, волелюбності, незламності, віри та надії, це душа української нації.        
   Саме 10 березня 1865 року в польському місті Перемишль вперше прозвучав твір композитора Михайла Вербицького на слова поета Павла Чубинського «Ще не вмерла Україна». Офіційно його музичну редакцію було прийнято Верховною Радою України. Історія створення українського гімну сягає осені 1862 року, коли український етнограф, фольклорист та поет Павло Платонович Чубинський написав вірш «Ще не вмерла Україна», якому в майбутньому судилося стати національним, а згодом і державним гімном українського народу. 
   Сьогодні Гімн України лунає у всіх куточках світу на знак підтримки й поваги до мужності, незламномті та героїзму українського народу, а також звучить на офіційних заходах і церемоніях, на спортивних змаганнях та публічних зборах, діти співають гімн України, переховуючись у бомбосховищах, під час ракетних обстрілів ворогом, а Захисники і Захисниці – на передовій.  Він, як Прапор і Герб, об’єднує українців у боротьбі з російським агресором.
   Слова Гімну мають глибоке значення, адже наші Захисники віддають душу і тіло за свободу та незалежність України. І він нагадує нам про важливість єдності, національної ідентичності, традицій та унікальної культури нашого народу.  
  Тож, нехай наш Державний Гімн завжди звучить гучно та могутньо, будить в наших серцях почуття любові до рідної землі та національної гордості. 

Слава Україні! 

Героям Слава!

З повагою,
селищний голова Володимир Коваленко,
депутати та виконавчий комітет Катеринопільської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора