Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

До уваги жителів Катеринопільської територіальної громади!

Дата: 06.03.2024 14:46
Кількість переглядів: 43

Фото без описуЧистота – чи не найголовніший атрибут затишної і комфортної громади. А чиста громада починається із сумлінного ставлення її жителів до себе та довкілля, із злагодженої роботи всіх і кожного.

Сьогодні смітники і стихійні звалища стали, на превеликий жаль, невід’ємними атрибутами околиць населених пунктів, кладовищ, берегів, водойм, лісів, лісосмуг та автомобільних доріг. Стихійними сміттєзвалищами вже нікого не здивуєш - це болюча екологічна проблема сьогодення як в Україні, так і в нашій територіальній громаді. Питання виявлення та ліквідації несанкціонованих звалищ побутового сміття перебуває на постійному контролі у селищній раді.

Зауважимо, що КП "КСЖКГ" селищної ради регулярно надаються послуги зі збирання та вивезення побутових відходів від багатоквартирних будинків, житлових будинків приватного сектору, підприємств, установ, організацій та закладів комунальної власності. Та все ж маємо прикру статистику, станом на 01 березня поточного року лише 1768 осіб уклали договори на ці послуги, є непоодинокі випадки коли отримувачі послуг припиняючи договірні відносини з підприємством аргументуючи причину тим, що у них відсутнє сміття.

Проте дивлячись на гори побутових відходів, порожніх пластикових пляшок, гілля, залишків будівельних матеріалів залишених на околицях населених пунктів громади, кладовищах, берегах водойм, лісів, лісосмуг та автомобільних доріг стає не просто прикро, стає страшно, бо це вже не лише порушення правил благоустрою, а загроза нашому довкіллю!

Тож, сподіваємося, що мешканці Катеринопільської громади все ж будуть цінувати роботу комунальників з локалізації стихійних сміттєзвалищ і після проведених весняних заходів з благоустрою стане менше таких горе-господарів, які засмічуватимуть територію нашої громади. Віримо, що спільними зусиллями місцевої влади і небайдужих жителів громади, ми зможемо пробудити свідомість у порушників благоустрою, аби подолати проблему забруднення території та мати змогу жити у чистій і квітучій громаді.

Шановні жителі громади! Звертаємось до вас з проханням: не залишайте сміття на вулицях, узбіччях, парках, лісах та інших не передбачених для цього місцях, дбайте про рідну землю, навколишнє середовище та дотримуйтесь правил благоустрою.

Нагадуємо, що відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачена адміністративна відповідальність за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, яка тягне за собою накладення штрафу від 340 грн. до 1360 грн для фізичних осіб та для посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 грн до 1700 грн.

У разі якщо ви побачили, що хтось викидає тверді побутові відходи у невизначеному місці, не соромтесь зробити зауваження, крім цього повідомляйте про такі випадки селищну раду чи комунальне підприємство за телефоном (04742)3-01-92.

Ваша небайдужість буде вагомою допомогою у спільній боротьбі з стихійними сміттєзвалищами у нашій територіальній громаді.

Пам'ятайте – чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора