Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулась нарада з питань виплати заробітної плати працівникам та утримання Катеринопільської багатопрофільної лікарні,

Дата: 04.03.2024 15:00
Кількість переглядів: 55

01 березнФото без описуя у селищній раді відбулась нарада з питань виплати заробітної плати працівникам та утримання Катеринопільської багатопрофільної лікарні, яку провів селищний голова Володимир Коваленко, за участю депутата обласної ради Олександра Коваленка, головного лікаря КНП "Катеринопільська багатопрофільна лікарня" Людмили Борецької, працівників медзакладу та селищної ради.

У Катеринопільській лікарні в поточному році виник дефіцит коштів на оплату праці середньому медичному персоналу, який становить 4080,0 тис.грн. (340,0 тис. у місяць). Хоча у 2022-2023 роках адміністрацією закладу вживалися заходи з об'єднання відділень лікарні, скорочення 35 штатних одиниць, обмеження доплат працюючим, проте коштів на заробітну плату працівникам вторинки не вистачає. Такий стан справ спричиняє відтік медичних кадрів, зокрема медсестер, які змушені шукати роботу із кращою оплатою праці. Вчасно і якісно надавати медичні послуги вторинного рівня мешканцям Катеринопільської та сусідніх громад стає все складніше.

Селищний голова Володимир Коваленко відмітив, що у минулому році з бюджету Катеринопільської територіальної громади виділено 4,7 млн.грн на утримання лікарні, в той час коли з бюджету Єрківської громади - 605 тис.грн., з бюджету Мокрокалигірської громади - 787 тис.грн. У цьому бюджетному році Катеринопільською селищною радою заплановано обсяги фінансування вторинки на рівні минулого року.

З метою збереження медичних кадрів на найближчій сесії селищнФото без описуої ради буде розглянуто питання про виділення додаткового фінансового ресурсу для забезпечення оплати праці медичному персоналу. Але повністю покрити дефіцит коштів на заробітну оплату працівників лікарні коштом бюджету однієї Катеринопільської територіальної громади не можливо.

Присутній на нараді депутат обласної ради Олександр Коваленко зазначив що необхідно зберегти кадровий потенціал лікарні залучивши для цього додатковий фінансовий ресурс з бюджетів Єрківської та Мокрокалигірської громад.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора