A A A K K K
для людей із порушенням зору
Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулась робоча нарада з важливих питань життєдіяльності Катеринопільської територіальної громади

Дата: 27.02.2024 16:27
Кількість переглядів: 91

Фото без описуСьогодні у селищній раді відбулася робоча нарада з керівниками підприємств, закладів та установ комунальної власності, виконавчих органів селищної ради та структурних підрозділів апарату, під час якої обговорили важливі питання життєдіяльності Катеринопільської територіальної громади.

    Хвилиною мовчання учасники наради вшанували світлу пам'ять Героїв-захисників, які віддали своє життя заради майбутнього нашої країни та всіх загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації.

    Розпочавши нараду, селищний голова наголосив, що у цей складний для всієї країни час всі мають працювати злагоджено та результативно, аби перш за все забезпечувати життєдіяльність у нашій громаді, підтримувати та допомагати Збройним Силам України і внутрішньо переміщеним особам. Тож, наповнення бюджету територіальної громади є і залишається першочерговим завданням у поточному році.

      Начальник відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій Альона Радзівіл проінформувала про проблемні питання наповнення бюджету та зауважила, що контролюючими органами було обраховано розміри мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) та земельного податку фізичним особам і вручені їм податкові повідомлення-рішення. Згідно чинного податкового законодавства платник податку, який отримав податкове повідомлення-рішення з визначеною контролюючим органом сумою зобов’язаний сплатити зазначену у відповідному податковому повідомленні-рішенні суму податку протягом 60 днів з дня вручення такого повідомлення. З жовтня місяця 2023 року, в зв'язку із змінами в законодавстві, бюджет громади не отримує надходження податку на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення військовослужбовців, поліцейських. Натомість дохідна частина бюджету мала збільшитись за рахунок надходжень МПЗ. 

Однак платники цього податку-фізичні особи станом на 25.02.2024 заборгували до бюджету громади понад 300 тис.грн земельного податку та 1360 тис.грн МПЗ. Дані кошти вкрай необхідні бюджету, так як з кожним днем зростають запити від наших захисників у придбанні засобів спостереження, відеонагляду, радіоелектронної боротьби, пересування.

   Враховуючи дану ситуацію, селищний голова наголосив на важливості продовження роботи з платниками податків, з метою погашення ними зазначеної заборгованості.

   З метою наповнення бюджету територіальної громади, селищним головою також було наголошено на продовженні відповідної роботи відділом земельних відносин, аграрних питань та екології селищної ради щодо інвентаризації земель.

   Далі присутні розглянули та обговорили актуальні питання проведення благоустрою, забезпечення чистоти та порядку на території підприємств, закладів, територій загального користування, ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ. 

    В ході наради керівники комунальних підприємств, закладів та установ селищної ради проінформували про стан проходження опалювального періоду 2023-2024 років, доповіли про проблемні питання, які виникають у їх діяльності. 

     Про особливості застосування Закону України “Про адміністративну процедуруˮ в органах місцевого самоврядування учасників наради проінформувала керуюча справами виконавчого комітету Олена Поліщук. Також звернула увагу керівників комунальних підприємств, закладів та установ на необхідність вжиття відповідних заходів, пов'язаних зі зміною категорії населеного пункту Катеринопіль, зокрема внесення змін до Фото без описубланків документів, заміну печатей і штампів, внесення змін до установчих документів.

   За підсумками проведеної наради селищним головою Володимиром Коваленком надано ряд доручень відповідальним посадовим особам селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора