Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулася 38 сесія Катеринопільської селищної ради

Дата: 26.02.2024 17:38
Кількість переглядів: 99

Фото без описуНа відкритому пленарному засіданні сесії селищної ради, яке відбулось 23 лютого за участю депутатів селищної ради, керівників комунальних підприємств, установ та організацій, старост старостинських округів, селищний голова представив щорічний звіт про свою діяльність, діяльність ради та її виконавчих органів (детальніше за посиланням https://rada.info/.../4b9ec4d2bc34e2dafd0c7a24533bd2aa.pdf ).

Звітуючи про зроблену роботу за минулий рік, Володимир Коваленко відмітив, що основним пріоритетом в діяльності органів місцевого самоврядування залишається допомога Збройним Силам України та безпекова ситуація в громаді.

Фото без описуКатеринопільська селищна рада, виконавчий комітет та депутатський корпус у співпраці з громадськістю, місцевим бізнесом, волонтерами, активними мешканцями громади робили й нині роблять усе від них залежне, аби в цей відповідальний час допомогти військовим, внутрішньо переміщеним особам, громадянам, які потрапили в складні життєві обставини та жителям постраждалих територій. Сьогодні ця робота продовжується, щодня.

Провівши детальний аналіз роботи ради і виконкому, селищний голова подякував кожному, хто в такий складний час, об’єднавши зусилля, працює для громади та оборони нашої країни, старостам старостинських округів, працівникам закладів соціальної сфери та комунального господарства, працівникам виробництв та сфери послуг - за віФото без описудповідальну роботу, підприємцям та товаровиробникам - за докладені зусилля задля продовження діяльності в складних умовах війни та сплачені податки. Окрема подяка волонтерам та іншим жителям громади за стійкість духу, наполегливість і незламність.

"Низький уклін нашим захисникам та їхнім сім’ям за сталеву витримку та мужність, за кожен новий день! Щодня, ризикуючи своїм життям, вони виборюють свободу для України. Ми назавжди залишимося у невідплатному боргу перед ними! Дякуємо кожному жителю громади, хто долучився чи долучається до нашої спільної справи" - підсумував Володимир Коваленко.

Фото без описуВ ході засідання депутати також заслухали звіти дільничних офіцерів поліції сектору поліцейської діяльності №1 Звенигородського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області про роботу за 2023 рік (звіти розміщені на офіційному вебсайті селищної ради за посиланнями: https://gromada.org.ua/.../katerynopilska/news/1708549919/; https://gromada.org.ua/.../katerynopilska/news/1708550345/).

Наступними перед депутатами прозвітували про виконання фінансових планів за 2023 рік керівники комунальних підприємств: центру первинної медико-санітарної допомоги, багатопрофільної лікарні та селищного житлово-комунального господарства.

Далі затвердили звіт про виконання бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади за 2023 рік, а також звіт за 2023 рік про результати проведення моніторингу реалізації Стратегії розвитку Катеринопільської територіальної громади на період 2021-2027 роки та Плану її реалізації.Фото без опису

Також депутати внесли зміни до ряду цільових програм: економічного і соціального розвитку територіальної громади, організації та фінансування громадських робіт, фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня бойової готовності військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та інших заходів територіальної оборони, безповоротної фінансової підтримки КП "КСЖКГ".

Відповідні зміни депутати внесли і в бюджет територіальної громади. Зокрема, для відділу освіти, молоді та спорту селищної ради з обласного бюджету до бюджету громади отримано субвенцію на закупівлю мультимедійного обладнання для навчальних кабінетів закладів загальної середньої освіти комунальної власності, що здійснюють освітній процес за Державним стандартом базової середньої освіти на першому (адаптаційному) циклі базової середньої освіти в сумі 534 182 грн.Фото без опису

За рахунок вільних залишків загального фонду на початок року передбачили кошти на:

✅Програму надання шефської допомоги, фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня бойової готовності військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та інших заходів територіальної оборони на 2023-2024 роки – 1 000 000 грн.;

✅Програму організації та фінансування громадських робіт на 2024 рік - 12 200 грн.;

Комплексну Програму "Турбота" на 2021-2025 роки - 70 000 грн. ( на соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі);

✅Програму підтримки у 2024 році внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб у зв'язку із введенням воєнного стану в сумі 110 000 грн.

Також депутати прийняли рішення передати субвенцію Смілянській міській територіальній громаді для надання одноразової матеріальної допомоги на придбання або будівництво знищеного майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій спричинених збройною агресією російської федерації проти України в сумі 315 000 грн.

За рахунок перевиконання дохідної частини бюджету за січень 2024 року, збільшено фінансування на:

✅придбання телекомунікаційного обладнання до вузла доступу до Єдиного державного демографічного реєстру України в сумі 342 000 грн.;

✅Програму розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства "Катеринопільський центр первинної медико-санітарної допомоги"– 193 400 грн.;

✅Програму безповоротної фінансової підтримки комунального підприємства "Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство, – 300 000 грн. (для придбання подрібнювача гілок).

Також передано субвенцію бюджету Звенигородської міської територіальної громади на виконання проекту "Капітальний ремонт приміщень 3 поверху для створення умов для лікування, відновлення та реабілітації осіб" в КНП "Звенигородська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікуванняˮ - 626 550 грн.

Відділу освіти, молоді та спорту здійснено перерозподіл видатків на суму 187 000 грн., які спрямовано на виготовлення проектної документації на капітальний ремонт приміщення харчоблоку Катеринопільського ліцею № 1.

Фото без описуВ ході засідання заслухали і щорічний звіт селищного голови про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами Катеринопільської селищної ради за 2023 рік.

Відповідно до поданих заяв громадян та клопотань юридичних осіб були розглянуті 44 земельні питання, які попередньо були обговорені постійною комісією з питань регулювання земельних відносин, містобудування, екології, охорони навколишнього середовища та прийняті відповідні рішення.

Наприкінці засідання прийняли рішення про дострокове припинення повноважень депутатом селищної ради Сергієм Приходьком, у зв'язку з поданою ним заявою.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора