Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбувся захід з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 35-ї річниці виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2024 15:40
Кількість переглядів: 50

Фото без описуЩорічно 15 лютого українці вшановують пам'ять воїнів-інтернаціоналістів, які віддали своє життя в боротьбі за мир. Афганська війна - одна з найтрагічніших сторінок історії. Цей день став особливим для учасників бойових дій на території інших держав і всіх, хто пам'ятає війну та відданість воїнів, які не повернулися з афганського полум'я.

На жаль, українському народові майже десять років тому довелося відчути страшний, кривавий відбиток війни і на своїй землі.

У 2014 році тисячі воїнів-афганців одними із перших відправилися добровольцями на український Схід. Вони і сьогодні захищають нашу державу від ворога у російсько-українській війні, нажаль багато з них віддали за рідну Батьківщину найцінніше - своє життя. Серед них і наші Герої - земляки: Руслан Бабуров та Павло Шадімов з селища Катеринопіль і Микола Катриченко з села Кайтанівка.

Сьогодні за участю заступника селищного голови Ірини Міненко, голови громадської організації “Організація ветеранів України Катеринопільської територіальної громади” Миколи Поліщука, ветеранів війни в Афганістані та працівників селищної ради у селищі Катеринопіль відбулось покладання квітів до пам’ятнику загиблим воїнам-афганцям.

До присутніх на заході звернулись Ірина Міненко та Микола Поліщук, які у своїх Фото без описузверненнях висловили шану і повагу до всіх воїнів-інтернаціоналістів, подякували за їх мужність, стійкість і вірність військовому обов'язку та побажали міцного здоров’я, благополуччя у родинах та мирного неба над головою. Також зазначили, що сьогодні учасники бойових дій на території інших держав є прикладом гідності та честі для молодих воїнів, які взяли в руки зброю, щоб захистити незалежність своєї країни.

Перед учасниками заходу також виступив голова Спілки ветеранів Афганістану Ігор Качуровський.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів, а також Героїв, які загинули у російсько-українській війні.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора