Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбувся круглий стіл присвячений 9-й річниці прийняття Закону України "Про пробацію"

Дата: 09.02.2024 15:51
Кількість переглядів: 100

Фото без опису08.02.2024 Звенигородським РС №2 філії ДУ "Центр пробації" в Черкаській області за участю Катеринопільського селищного голови Володимира Коваленка та його заступника Ірини Міненко, адміністратора відділу "Центр надання адміністративних послуг" селищної ради Ольги Гаркавої, директора  Центру надання соціальних послуг  селищної ради Анни Жоломко, начальника служби у справах дітей  селищної ради Тетяни Лисенко, кар'єрного радника Катеринопільського відділу Звенигородської філії Черкаського ОЦЗ Олександра Палубінського, провідного фахівця із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг селищної ради - волонтера пробації Людмили Беркаль проведено круглий стіл присвячений 9-й річниці прийняття Закону України "Про пробацію", який був прийнятий 05.02.2015 року.

   З прийняттям Закону відбулося впровадження у діяльність органів пробації нових заходів і форм соціально-психологічного спрямування. Адже пробація має на меті не покарання, а виховання людини. Дійсно, суб"єкти пробації перебуваючи під наглядом служби виконують заходи індивідуального плану на вирішення криміногенних потреб.

    Начальник сектору Ірина СІВАК розповіла про зміни у законодавстві що вступають у дію з 28.03.2024 року щодо удосконалення видів кримінальних покарань, а саме впровадження пробаційного нагляду, як нового виду кримінального покарання, при якому права і свободи засудженого обмежують, але без ізоляції. Також, подякувала запрошеним за співпрацю та акцентувала увагу на важливості взаємодії організацій та служб задля забезпечення ефективної діяльності у напрямку повернення особи, яка перебуває у конфлікті з законом до суспільного життя.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора