Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Під головуванням селищного голови Володимира Коваленка відбулось засідання комісії ТЕБ і НС

Дата: 08.02.2024 17:08
Кількість переглядів: 42

Фото без описуСьогодні, 08 лютого 2024 року в селищній раді відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  (ТЕБ та НС) під головуванням селищного голови Володимира Коваленка. В роботі комісії  взяли участь Руслан Слободяник, заступник начальника Звенигородського районного управління ГУ ДСНС України у Черкаській області, Віталій Любота,  заступник начальника відділу цивільного захисту районного управління ГУ ДСНС України в Черкаській області, балансоутримувачі, власники  фонду захисних споруд територіальної громади та працівники селищної ради.
   На початку засідання присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять всіх військовослужбовців та цивільних, які загинули внаслідок військової агресії рашистських фашистів проти України.
  Головне питання, яке виносилось на розгляд комісії стосувалось стану утримання захисних споруд цивільного захисту Катеринопільської селищної територіальної громади.
  У вступному слові селищний голова повідомив про те, що до повноважень органів місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту належить: забезпечення цивільного захисту на відповідній території; організація виконання вимог законодавства щодо створення, використання, утримання та реконструкції фонду захисних споруд цивільного захисту; здійснення контролю за утриманням та станом готовності захисних споруд цивільного захисту; організація проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту. Також він наголосив на злагодженій та відповідальній роботі усіх служб і балансоутримувачів щодо утримання та готовності  захисних споруд цивільного захисту,  особливо в умовах повномасштабної військової агресії російської федерації. 
  Заступник начальника районного управління ДСНС Руслан Слободяник повідомив, що за результатами проведених у IV кварталі 2023 року комісійних обстежень стану готовності об’єктів фонду захисних споруд, які розташовані на території селищної територіальної громади, 7 захисних споруд (28% від загальної кількості) визнані обмежено придатними для захисту населення. Тому необхідно здійснити відповідні заходи з метою їх приведення до вимог чинного законодавства. 
  Віталій Любота, заступник начальника відділу цивільного захисту районного управління ДСНС у своєму виступі проаналізував результати комісійних обстежень захисних споруд в розрізі  кожного балансоутримувача.
  В ході засідання до обговорення порушених питань та проблем також долучались  балансоутримувачі  та власники відповідних захисних споруд. 
   Комісією було прийнято відповідне рішення, яким зобов’язано суб'єктів господарювання - балансоутримувачів захисних споруд цивільного захисту здійснити заходи щодо приведення стану готовності захисних споруд до використання за призначенням у відповідності до вимог діючого законодавства.

    На засіданні також було розглянуто  і актуальне питання захисту довкілля, зокрема питання ліквідації стихійних сміттєзвалищ, яке перебуває на постійному контролі у селищній раді. Так, протягом 2023 року силами та засобами комунального підприємства "Катеринопільське селищне житлово-комунальне  господарство" тільки в межах селища Катеринопіль було ліквідовано 11 несанкціонованих звалищ твердих побутових відходів. Значна робота по прибиранню сміття проводилася і на території старостинських округів нашої територіальної громади. Ця робота буде продовжена і в поточному році.
На засіданні комісії особливу увагу звернуто на необхідність проведення роз'яснювальної роботи серед населення щодо: 
- необхідності укладання договорів на вивезення твердих побутових відходів з комунальним підприємством "Катеринопільське селищне житлово-комунальне  господарство";
- недопущення вивезення сміття та влаштування стихійних сміттєзвалищ на узбіччях доріг, полезахисних лісосмугах, кладовищах,  лісових масивах тощо; 
- нагадування  фізичним та юридичним особам  (їх керівникам) про адміністративну відповідальність за влаштування стихійних сміттєзвалищ;
- необхідності проведення роз'яснювальної роботи з дітьми та учнівською молоддю щодо правильного поводження з побутовими відходами;
- орієнтування на роздільне збирання твердих побутових відходів.

   Також на підставі вимог чинного законодавства та з врахуванням рекомендацій обласної державної адміністрації  було звернуто  увагу сільськогосптоваровиробників усіх форм власності на забезпечення захисту від затоплення місць зберігання хімічних засобів захисту рослин та отрутохімікатів, складів пально-мастильних матеріалів, пунктів заправки пальним та інших потенційно небезпечних об'єктів.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора