Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Під час Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Дата: 06.02.2024 12:37
Кількість переглядів: 42

Фото без опису   Посилення експорту, розблокування морської логістики, програми підтримки малого і середнього бізнесу, зокрема аграрного, нарощення переробки, бронювання працівників — ці та інші теми обговорили сьогодні під час Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України.
На цей раз зустріч провели у Черкащині за участі очільників області та місцевих підприємців.
Під час свого виступу Президент Володимир Зеленський сьогодні слушно відзначив — маємо робити максимум, аби бізнес розвивався, забезпечував українців роботою, а бюджет — податками, адже це питання нашої національної безпеки. Зараз у нас є лише дві опції — воювати, або працювати, щоб забезпечувати військо.Фото без опису
Тож сприяємо відновленню українських виробництв та їхньому розвитку. Працюємо над тим, щоб державні закупівлі були орієнтовані саме на вітчизняного виробника. Крім того, робимо конкретні кроки для розблокування можливості безперешкодно продавати українську продукцію у світ. Та чимало іншого.
І, звісно, нам важливо, аби бізнес сприяв розвитку регіонів. Черкащина — аграрна область. Розповіла про можливості доступні для агросектору. Це і «5-7-9 %», і гранти на переробку, і програма компенсації до 25% вартості сільгосптехніки українського виробництва. На це передбачили у бюджеті 1 млрд гривень. За нашими підрахунками, цього вистачить для підтримки щонайменше чотирьох тисяч заявок.
Свого часу ця програма подвоїла частку вітчизняної сільгосптехніки на внутрішньому ринку та дозволила запустити виробництво нової техніки, яку раніше не випускали. Ми маємо сподівання цей результат перевершити.
За нашими розрахунками, програма може допомогти створити 8,8 тисячі нових робочих місць і залучити 1,5 мільярда додаткових податків у бюджет.
Дякую бізнесу Черкащини за активний діалог. Лише у єдності може збудувати сильну економіку.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора