Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Селищний голова Володимир Коваленко взяв участь у нараді, яка відбулась у Звенигородській РВА щодо питань функціонування електронного сервісу - "ЕкоЗагроза".

Дата: 05.02.2024 15:25
Кількість переглядів: 55

Фото без описуСьогодні селищний голова Володимир Коваленко разом з  начальником Звенигородської районної військової адміністрації Юрій Піковський, державним інспектором з охорони навколишнього природнього середовища Центрального округу Павлом Лещенком, представниками екологічної інспекції та територіальних громад взяли участь у нараді, яка відбулась у районній військовій адміністрації щодо  питань функціонування електронного сервісу - "ЕкоЗагроза".

Організатором зустрічі був перший заступник начальника Державної екологічної інспекції Центрального округу, Сергій Поліщук. В нараді взяли участь начальник Звенигородської районної військової адміністрації Юрій Піковський, державний інспектор з охорони навколишнього природнього середовища Центрального округу Павло Лещенко, представники екологічної інспекції разом з головами та заступниками громад.

Основною темою наради стала діяльність веб-ресурсу "ЕкоЗагроза" та ефективна взаємодія громадян, органів місцевого самоврядування та Державної екологічної інспекції Центрального округу. Нарада зосереджувалася на координації дій у забезпеченні безпеки довкілля та дотриманні природоохоронного законодавства.

Сергій Поліщук поділився деталями щодо процедури внесення електронних звернень від громадян до веб-ресурсу "ЕкоЗагроза", які стали свідками порушень природоохоронного законодавства. Він зазначив, що цей сервіс є стандартизованою формою для автоматичного збору та фіксації інформації про екологічні загрози в режимі реального часу. Також він містить географічну прив'язку до місцевості та інформацію від моніторингових систем про стан довкілля, рівень радіаційного забруднення по всій Україні та актуальні факти екологічних загроз.

Головною метою наради стала не лише інформування громадськості, а й зміцнення співпраці між різними рівнями влади та громадянами. Заходи, обговорені на нараді, спрямовані на створення єдиної системи реагування на екологічні проблеми, а також підвищення важливості дотримання екологічних стандартів в регіоні.

Такий підхід до організації нарад та співпраці між владними структурами і громадськістю свідчить про високий рівень усвідомлення важливості екології та готовності приймати конкретні заходи для збереження навколишнього середовища.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора