Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

27 січня - Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2024 08:52
Кількість переглядів: 151

  Фото без опису27 січня ми разом з усім світом вшануємо пам’ять жертв Голокосту, одну з найстрашніших сторінок історії людства ХХ століття − масового винищення єврейського народу, ромів, слов’ян у 1933-1945 роках минулого століття.  Для нашого народу символом Голокосту став Бабин Яр, де нацисти знищили 150 000 євреїв та представників інших національностей.

  Пам’ять про тисячі невинно вбитих людей за расовою чи релігійною приналежністю закликає нас не допустити повторення тих страшних злочинів проти людства, щоб ми ніколи не були жертвами або байдужими до проявів ворожнечі чи насилля.
   Ми знаємо правду про ті часи, ми пам’ятаємо уроки минулого і нині протистоїмо спробам розпалити ненависть та міжнаціональну ворожнечу у нашій країні, боронячи кордони демократичного світу. Немає таких слів, щоб висловити пекучий біль та горе, згадуючи ті страшні події та усвідомлюючи масштаби трагедії.
  У цей день схиляємо голови перед тими, чиї життя забрали страшні події тих часів та згадуємо українців, які ризикуючи власним життям, рятували в’язнів нацистських концтаборів. 
  Пам’ятаймо минуле заради майбутнього. 
  Вічна пам'ять всім жертвам Голокосту...

З повагою,
селищний голова Володимир Коваленко,
депутати та виконавчий комітет Катеринопільської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора