Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

У Катеринопільській територіальній громаді поклали квіти до погруддя Тараса Шевченка з нагоди Дня Соборності України

Дата: 22.01.2024 16:01
Кількість переглядів: 78

Фото без описуСьогодні особлива дата в історії України – День Соборності України та 105-та річниця проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної республіки.

З нагоди відзначення цього знаменного дня секретар селищної ради Наталія Цехмістренко разом із заступником селищного голови- начальником відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я Іриною Міненко, керуючою справами виконавчого комітету Оленою Поліщук та працівниками селищної ради поклали жовто-блакитні квіти до погруддя Тарасу Шевченку.

У своєму зверненні до присутніх, заступник селищного голови Ірина Міненко окреслила значимість двох історичних подій для українського народу: проголошення незалежності Української Народної Республіки, яке сталося у 1918 році, та проголошення Акта Злуки українських земель, що відбулося 1919-го. Нині Україна продовжує відстоювати свою незалежність та соборність. Тисячі українців з різних куточків нашої країни об’єдналися аби протистояти російському агресору і роблять все можливе й неможливе, щоб звільнити всю територію України від ворога.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять борців, воїнів, патріотів – усіх тих, хто ціною свого життя здобував для прийдешніх поколінь право на свободу та цілісність української держави.

Ми - єдиний народ, а соборність та незалежність, які виборюють наші захисники та захисниці на лінії фронту, є запорукою успішного розвитку української державності та нашої Перемоги!

Тримаймося і пам’ятаймо, що єдина і неподільна Україна вистоїть та обов'язково Переможе!

Наша єдність – наша зброя!

Слава Україні!Героям Слава!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора