Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Про проведення електронного опитування щодо перейменування смт Катеринопіль Звенигородського району Черкаської області

Дата: 25.12.2023 08:00
Кількість переглядів: 30

Катеринопільська селищна рада оголошує про початок проведення електронних консультацій у формі електронного опитування щодо перейменування смт Катеринопіль.

Організатор опитування: Катеринопільська селищна рада.

Підстава: Закон України ʺПро засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топоніміїʺ, Перелік населених пунктів,  назви яких містять символіку російської імперської політики, розроблений Українським інститутом національної пам’яті, рішення селищної ради від 07.12.2023  № 36-23/VIII  "Про організацію проведення консультацій з громадськістю щодо перейменування смт Катеринопіль" (зі змінами).

Мета: врахувати думку населення для подання до Верховної Ради України пропозиції щодо перейменування смт Катеринопіль.

За результатами І етапу консультацій з громадськістю - збору пропозицій, який тривав з 12 по 18 грудня 2023 року, до селищної ради надійшли письмові пропозиції від громадян щодо перейменування смт Катеринопіль. Після їх опрацювання робочою групою сформовано перелік варіантів пропозицій щодо перейменування смт Катеринополя, які виносяться на ІІ етап консультацій з громадськістю.

Під час електронного опитування громадяни матимуть можливість обрати один із запропонованих варіантів:

 

  1. Європейське
  2. Калинопіль
  3. Калниболота
  4. Калниболотське
  5. Квітодар
  6. Клинівець
  7. Містечко
  8. Тікич
  9. Тікичанське
  10. Урожайне
  11. Щасливе
  12. Зберегти існуючу назву Катеринопіль, не повʼязуючи її з імʼям російської імператриці Катерини ІІ.

Обґрунтування поданих громадянами пропозицій можна переглянути за посиланням: https://rada.info/upload/users_files/34393423/5fbc9eacd547d3b691cca914d5ac5e66.docx

Строки проведення електронного опитування: з 25 грудня 2023 року до 08 січня 2024року.

Учасники консультацій: громадяни України, які досягли 18 років та місце проживання яких зареєстровано/задекларовано на території смт Катеринопіль.

Електронні консультації проводяться з використанням офіційного вебсайту селищної ради за допомогою електронного сервісу “Єдина платформа місцевої електронної демократіїˮ.

Електронне голосування за подані мешканцями пропозиції здійснюватиметься за посиланням: https://consult.e-dem.ua/7122255100. 

Сервіс передбачає обов’язкову процедуру ідентифікації.

Для створення онлайн-кабінету на вебпорталі “Єдина платформа місцевої електронної демократіїˮ здійснюється реєстрація користувача із використанням за допомогою BankID НБУ, сервісу Дія.Підпис, кваліфікованого електронного підпису (на файловому, хмарному чи інших захищених носіях) та заповнення на вебпорталі додаткових необхідних полів. Як це зробити детально роз’яснено в  Інструкції.

Пропозиції та зауваження учасників щодо процедури проведення консультацій  подаються в письмовій формі  на електронну адресу селищної ради sr.kater.ck@ukr.net або за адресою: 20501, Черкаська обл., Звенигородський район, смт Катеринопіль, вул. Соборна, 12, каб. №202. Тел. для довідок: (04742) 2 24 39 (відповідальна особа – Олена Адаменко)

Результати консультацій з громадськістю будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Катеринопільської селищної ради в строк до 10 січня 2024 року.

Запрошуємо жителів смт Катеринопіль долучитись до обговорень, скориставшись сервісом Електронного опитування.

 

 

       

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора