Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Інформаційне повідомлення про початок проведення ІІ етапу консультацій з громадськістю щодо перейменування смт Катеринопіль

Дата: 25.12.2023 08:00
Кількість переглядів: 473

 

Катеринопільська селищна рада оголошує початок проведення ІІ етапу консультацій з громадськістю щодо перейменування смт Катеринопіль Звенигородського району Черкаської області у таких формах:

  • публічне громадське обговорення у формі зустрічей з громадськістю, зборів трудових колективів підприємств, установ, організацій, закладів;
  • вивчення громадської думки (опитування);
  • електронні консультації (з використанням офіційного вебсайту Катеринопільської селищної ради).

 

Організатор опитування: Катеринопільська селищна рада

Підстава: Закон України ʺПро засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топоніміїʺ, Перелік населених пунктів,  назви яких містять символіку російської імперської політики, розроблений Українським інститутом національної пам’яті, рішення селищної ради від 07.12.2023  № 36-23/VIII  "Про організацію проведення консультацій з громадськістю щодо перейменування смт Катеринопіль" (зі змінами).

Мета: врахувати думку населення для подання до Верховної Ради України пропозиції щодо перейменування смт Катеринопіль.

За результатами І етапу консультацій з громадськістю - збору пропозицій, який тривав з 12 по 18 грудня 2023 року, до селищної ради надійшли письмові пропозиції від громадян щодо перейменування смт Катеринопіль. Після їх опрацювання робочою групою сформовано перелік варіантів пропозицій щодо перейменування смт Катеринополя, які виносяться на ІІ етап консультацій з громадськістю.

Під час проведення заходів ІІ етапу громадяни матимуть можливість обрати один із запропонованих варіантів:

1.Європейське

2.Калинопіль

3.Калниболота

4.Калниболотське

5.Квітодар

6.Клинівець

7.Містечко

8.Тікич

9.Тікичанське

10.Урожайне

11.Щасливе

12. Зберегти існуючу назву Катеринопіль, не повʼязуючи її з імʼям російської імператриці Катерини ІІ.

Обґрунтування поданих громадянами пропозицій можна переглянути за посиланням: https://rada.info/upload/users_files/34393423/5fbc9eacd547d3b691cca914d5ac5e66.docx

Строки проведення консультацій з громадськістю: з 25 грудня 2023 року до 08 січня 2024року.

Учасники консультацій: громадяни України, які досягли 18 років та місце проживання яких зареєстровано/задекларовано на території смт Катеринопіль.

Зустріч із громадськістю смт Катеринопіль відбудеться  05 січня  2024 року о 14:00 за адресою: смт Катеринопіль, вул.Соборна,12 (ІІІ поверх, зал засідань селищної ради).

Збори трудових колективів підприємств, установ, організацій, закладів пропонується провести з 25 грудня 2023 року до 08 січня 2024 року (за окремим графіком).

Вивчення громадської думки (опитування) буде проводитись робочою групою під час проведення зустрічей та зборів, а також у громадських місцях смт Катеринопіль з 25 грудня 2023 року до 08 січня 2024 року з понеділка до пʼятниці з 8.00 до 17.00:

  •  приміщення публічної бібліотеки (смт Катеринопіль, вул.Соборна, 46);
  •  Центр надання адміністративних послуг (смт Катеринопіль, вул.Семена Гризла,12);
  •  приміщення будинку культури (смт Катеринопіль, вул.Дружби,9).

Порядок участі громадян в консультаціях: пропозиції учасників подаються під час публічних заходів та/або шляхом заповнення Анкети опитування.

Пропозиції та зауваження учасників щодо процедури проведення консультацій  подаються в письмовій формі  на електронну адресу селищної ради sr.kater.ck@ukr.net або за адресою: 20501, Черкаська обл., Звенигородський район, смт Катеринопіль, вул. Соборна, 12, каб. №202. Тел. для довідок: (04742) 2 24 39 (відповідальна особа – Олена Адаменко)

Електронні консультації проводяться в період з 25 грудня 2023 року до 08 січня 2024 року з використанням офіційного вебсайту селищної ради за допомогою електронного сервісу “Єдина платформа місцевої електронної демократіїˮ.

Електронне голосування за подані мешканцями пропозиції здійснюватиметься за посиланням: https://consult.e-dem.ua/7122255100. Сервіс передбачає обов’язкову процедуру ідентифікації.

Кожен учасник може обрати лише один варіант із запропонованих пропозицій щодо перейменування смт Катеринополя.

Результати консультацій з громадськістю будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Катеринопільської селищної ради в строк до 10 січня 2024 року.

Запрошуємо жителів смт Катеринопіль долучитись до обговорень.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора