Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

25 листопада -День пам'яті жертв Голодоморів, 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років

Дата: 25.11.2023 10:10
Кількість переглядів: 56

Фото без описуШановні жителі Катеринопільської територіальної громади!

 Сьогодні, 25 листопада, вся Україна у жалобі схиляє голову перед нашими співвітчизниками – жертвами Голодомору 1932-1933 років. Голодомори 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років, що прокотилися трьома потужними хвилями Україною, забрали мільйони життів українців, стали масштабною національною трагедією. Ціною неймовірних зусиль українській нації вдалося пережити ці трагедії, але пам’ять про них, особливо про Голодомор 1932-1933 років, залишається однією з найстрашніших катастроф в історії людства. Він забрав мільйони життів, не одне покоління, цілі села, що назавжди зникли з карти. Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок.
  Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні. 
На жаль, історія повторюється. Сьогодні, російська влада робить спроби знову знищити українську націю, руйнуючи цивільну інфраструктуру, школи, лікарні, житлові будинки, вбиваючи та катуючи мирних жителів. Російський режим штучно обмежує доступ мільйонів людей до українського збіжжя та загострює продовольчу ситуацію у світі. 
Трагічні події та злочини сьогодення доводять: жива пам’ять надзвичайно важлива; ті, хто чинить злочини проти людства, мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.
 Тож, сьогодні, запрошуємо всіх жителів Катеринопільської територіальної громади, приєднатися до всеукраїнської акції "Запали свічку" та о 16 годині у вікнах своїх осель засвітити свічки пам’яті - це вияв нашої скорботи за жертвами і віри у те, що в майбутньому подібні трагедії не повторяться. Усі, хто загинули голодною смертю, не можуть зникнути безслідно, пам'ять про них повинна жити в наших серцях.

     Бажаємо, щоб на столі кожного українця завжди був хліб і до хліба, щоб люди жили в достатку, щоб дитинство наших дітей і онуків було щасливим і ситим під мирним небом, а держава була могутньою, процвітаючою і з високим рівнем добробуту.
 Пам'ятаємо! Єднаємось! Переможемо!                             

З повагою,
селищний голова Володимир Коваленко,
депутати та виконавчий комітет Катеринопільської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора