Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Вшанували пам'ять жертв Голодоморів

Дата: 24.11.2023 15:26
Кількість переглядів: 64

Фото без опису Щороку, в четверту суботу листопада наша країна та світова спільнота вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років – геноциду Українського народу – та масових голодів 1921-1923 та 1946-1947 років.  

    Голодомор - найжахливіша трагедія нашого народу, адже він був вчинений комуністичним тоталітарним режимом з наміром знищити всеукраїнську націю. Способом його реалізації став штучний масовий голод, який і спричинив загибель мільйонів українців. Проте, наш сильний духом народ не змогли знищити ні репресії, ні концтабори, ні геноциди. 
   Вже вдруге Україна і світ вшановують жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується черговим терором росії проти українців. 
    Сьогодні, селищний голова Володимир Коваленко разом з головою ветеранської організації територіальної громади Миколою Поліщуком та працівниками селищної ради вшанували пам’ять жертв Голодоморів в Україні, поклавши квіти та запаливши лампадки біля пам'ятних знаків загиблим від голодомору на "Куликівському" та "Студінському" кладовищах селища Катеринопіль.
   Ми зобов’язані пам’ятати ці трагічні сторінки історії, які назавжди залишать свій слід у душі кожного з нас. Ніколи знову це не має повторитись! 
  Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання  світлу пам'ять про невинно загиблих від голоду наших земляків.

Пам’ятаємо. Єднаємося.
Переможемо!

Фото без опису

Фото без опису


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора