Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

На черговій сесії внесено зміни до бюджету громади та прийнято звернення щодо виключення Катеринополя з переліку населених пунктів, які підлягають перейменуванню

Дата: 23.11.2023 17:16
Кількість переглядів: 86

Фото без опису  Вчора у сесійній залі Катеринопільської селищної ради під головуванням селищного голови Володимира Коваленка відбулася 36 сесія Катеринопільської селищної ради VIII скликання. 

  Присутні в залі традиційно вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих Героїв - земляків та всіх загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.
Розпочавши засідання, депутати заслухали інформацію про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Катеринопільської селищної територіальної громади за 9 місяців 2023 року, що нещодавно аналізувалась на засіданні виконавчого комітету селищної ради.
  Далі прийняли рішення щодо внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку та до бюджету територіальної громади. Зокрема, спрямували субвенції, що отримані з обласного бюджету в сумі 111,7 тис.гривень, відділу освіти, молоді та спорту селищної ради та  селищній раді на виплату одноразової допомоги в розмірі 50 тис.грн  членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з військовими діями. Субвенцію, яка надійшла від Мокрокалигірської сільської ради в сумі 14,7 тис. гривень,   спрямували відділу освіти, молоді та спорту на забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсного центру.
   Враховуючи перевиконання дохідної частини бюджету за 10 місяців,  збільшена і видаткова його частина. Зокрема, кошти спрямовано на утримання Катеринопільської  багатопрофільної лікарні в сумі 962 тис. гривень, 600 тис. гривень направлено на заробітну плату з нарахуваннями педагогічним працівникам  закладів загальної середньої освіти та  придбання паливно-мастильних матеріалів  для ДЮСШ "Колос", 88,8 тис. гривень -  на Програму безповоротної фінансової підтримки КП "Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство" .
  Проаналізувавши залишки коштів до кінця поточного року, враховуючи звернення головних розпорядників бюджетних коштів, з метою своєчасності проведення платежів та недопущення заборгованості, було скориговано  частину видатків у межах  бюджетних призначень.

    За зверненнями військових частин, в яких проходять військову службу наші земляки, селищна рада вчергове прийняла ряд рішень, спрямованих на надання допомоги та підтримки Збройних Сил України та інших військових формувань. Зокрема, на цій сесії депутати вирішили передали  безоплатно з комунальної власності територіальної громади у державну власність для однієї з військових  частин Національної Гвардії України  будівельні матеріали. Також для потреб ще однієї військової частини ЗСУ  вирішили придбати комп’ютерну техніку.  

   Детально обговорили одне з важливих питань порядку денного - звернення депутатів до Українського інституту національної пам’яті з питань реалізації норм Закону України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії". 
    На власному офіційному сайті Український інститут національної пам’яті  оприлюднив Перелік населених пунктів, назви яких містять російську імперську символіку (всього у списку їх 183). Смт  Катеринопіль включено до списку 10 сіл, селищ та міст Черкаської області, які, на думку науковців Інституту, містять у своїй назві символіку російської імперської політики. 

    Катеринопільською селищною радою проведено збір інформації щодо документальних історичних джерел, котрі б спростовували або підтверджували відомості про те, що перейменування населеного пункту Катеринопіль здійснено саме так, як зазначив Інститут – “на честь російської імператриці Катерини ІІ”. Власні дослідження провели також вчителі історії селища та краєзнавці. 
Так як наявні документи не містять беззаперечних доказів, які б підтверджували, що вказаний факт найменування Катеринополя “на честь“ цієї особи мав місце, думка Інституту про те, що  назва смт Катеринопіль містить символіку російської імперської політики, не є достатньо обґрунтованою.

   Обговоривши, депутати прийняли рішення: звернутись до Українського інституту національної пам’яті з проханням переглянути всі наявні матеріали щодо назви населеного пункту Катеринопіль та при необхідності направити матеріали для надання фахового висновку Експертною комісією з питань реалізації норм Закону України "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії".
  У разі відсутності достатніх достовірних доказів та підстав для перейменування смт Катеринопіль, просили виключити його з Переліку населених пунктів, назви яких містять російську імперську символіку.

   Наприкінці засідання депутати розглянули ряд земельних питань, які попередньо були обговорені постійною комісією з питань регулювання земельних відносин, містобудування, екології, охорони навколишнього середовища та прийняли відповідні рішення.
     В ході засідання депутати заслухали звіти голів постійних депутатських комісій. Так, зокрема, про роботу комісії  з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, засобів масової інформації, забезФото без описупечення законності та правопорядку, роботи з громадськими організаціями, соціального захисту населення, комунальної власності, транспорту та зв’язку прозвітував голова комісії Анатолій Штепан. Про роботу  комісії з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку,  підприємництва та житлово-комунального господарства також звітував голова комісії Юрій Колісник.
    Далі депутати затвердили План діяльності  з підготовки проектів регуляторних актів  та план - графік проведення заходів з відстеження результативності прийнятих регуляторних  актів  на 2024 рік. У зв’язку із змінами у законодавстві внесли відповідні зміни до Регламенту селищної ради VIII скликання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора