Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

ВІДБУЛОСЬ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

Дата: 21.11.2023 12:44
Кількість переглядів: 169

Фото без опису   20 листопада у Катеринопільській селищній раді відбулося чергове засідання виконавчого комітету, участь в якому взяли керівники комунальних підприємств та закладів, структурних підрозділів селищної ради.
Засідання розпочали із вшанування пам’яті загиблих Героїв-земляків, захисників України та жертв війни хвилиною мовчання.
На початку засідання члени виконавчого комітету заслухали інформацію про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку Катеринопільської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки за 9 місяців 2023 року та запропонували її для розгляду на черговій 36 сесії селищної ради.
Фото без описуТак, протягом звітного періоду на виконання Програми було спрямовано 27,4 млн. грн за рахунок всіх джерел фінансування, з них: кошти державного бюджету – 2,2 млн. грн., кошти бюджету громади в сумі 14,7 млн.грн, за рахунок інших джерел фінансування – 10,6 млн.грн.
В ході реалізації Програми:
✔️проведено ремонт доріг комунальної власності в населених пунктах громади на загальну вартість - 4,7млн. грн.;
✔️на охорону здоров’я спрямовано 5,1 млн.грн, з них: 4,9 млн. грн- гуманітарна допомога від благодійних фондів та кошти Національної служби здоров’я України, кошти бюджету громади - 240,4 тис.грн. (реалізовано проєкт "SmartMED: Відкриття нових горизонтів у сільській медицині за допомогою цифрової трансформації").;
✔️на розвиток галузі освіти використано 15,2 млн.грн, з них за рахунок спонсорських коштів – 4,4 млн.грн, кошти бюджету громади -8,6 млн, грн., кошти державного бюджету -2,2 млн.грн. ( придбано та встановлено три модульні захисні системи укриття: для Катеринопільського ліцею №2, початкової школи ліцею №2 і ДНЗ (ясла-садок) “Казка” та Шостаківської гімназії; проведено ремонт покрівлі (заходи з енергозбереження) КЦРД "Сонечко"; реалізовано проект "Сучасним дітям – сучасний кабінет", в рамках конкурсу "Час діяти - Україно", придбано шкільний автобус, проведено облаштування станції з обеззалізнення води в ЦРД "Сонечко" та початковій ланці Катеринопільського ліцею №1, проведено ремонти приміщень закладів освіти громади, у тому числі й укриттів, придбано шкільне обладнання);
✔️на розвиток галузі культури, зокрема на покращення матеріально - технічного забезпечення використано 437,9 тис.грн.;
✔️на розвиток інфраструктури профінансовано відновлення та ремонт мереж зовнішнього освітлення в населених пунктах громади на загальну суму 322,6 тис.грн., здійснено благоустрій населених пунктів на суму 646 тис. грн.;
✔️у сфері екології поновлено матеріально-технічну базу КП "КСЖКГ" та проведено ремонти господарських об’єктів на загальну суму 1029,4 тис.грн.
В ході засідання члени виконавчого комітету також схвалили до розгляду на черговій сесії селищної ради проекти рішень щодо внесення змін до програми економічного і соціального розвитку та відповідні зміни до бюджету громади на 2023 рік, якими передбачено фінансування невідкладних питань.
Далі відповідно до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 333, визначили уповноважених посадових осіб для проведення перевірки достовірності наведених у заяві відомостей, наданих особами, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, для отримання компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб шляхом відвідування місця розташування внутрішньо переміщених осіб.
У зв'язку з ліквідацією СТОВ ім. Шевченка, врахувавши звернення директора товариства члени виконавчого комітету вирішили прийняти на тимчасове довготривале зберігання у селищній раді документів з особового складу за 1944-2023 роки. Документи СТОВ будуть знаходитись на зберіганні в старостинському окрузі за місцезнаходженням господарства.
Прийняли рішення і щодо постановки на квартирний облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, дитини позбавленої батьківського піклування.
Відповідно до Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, затвердженого
постановою Кабінету Міністрів України
від 5 квітня 2017 р. № 268, врахувавши рішення комісії з питань захисту прав дитини селищної ради, члени виконавчого комітету надали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів трьом дітям із числа внутрішньо переміщених осіб. Згідно Порядку право на отримання такого статусу має дитина, а також особа, яка на час воєнних дій, збройних конфліктів, збройної агресії Російської Федерації не досягла 18 років (повноліття), і в результаті: отримали поранення, контузію, каліцтво; зазнали фізичного, сексуального насильства;були викрадені або незаконно вивезені за межі України; залучалися до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань;незаконно утримувалися, у тому числі в полоні; зазнали психологічного насильства.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора