Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

У Катеринопільській громаді обговорили важливі питання соціального захисту, надання адмінпослуг, землевпорядкування та благоустрою

Дата: 03.11.2023 17:55
Кількість переглядів: 63

Фото без опису Днями в Катеринопільській селищній раді відбулась робоча нарада зі старостами старостинських округів та спеціалістами-землевпорядниками, за участю працівників структурних підрозділів, апарату селищної ради та її виконавчого комітету.

   Розпочали роботу із вшанування хвилиною мовчання  світлої пам'яті воїнів-земляків, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
   В ході наради обговорили актуальні  питання, які виникають у життєдіяльності громади, узгодили основні завдання у роботі старост та землевпорядників старостинських округів. 
  Заступник селищного голови – начальник відділу соціального захисту населення та охорони здоров`я селищної ради Ірина Міненко поінформувала про реалізацію завдань у сфері соціального захисту населення, які стоять сьогодні перед місцевими радами. Також було  ознайомлено присутніх з прийнятими Кабінетом Міністрів України змінами до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, передбачається проведення уповноваженими посадовими особами  перевірок достовірності наведених у заяві відомостей, наданих жителями громади, що розмістили внутрішньо переміщених осіб, шляхом шляхом відвідування місця їх перебування. 
     Також заступник селищного голови звернулась до старост старостинських округів та наголосила на необхідності обов'язкового інформування відповідних служб селищної ради у разі  виявлення сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з метою надання їм соціальних послуг та  за потреби здійснення  соціального супроводу таких сімей.
     Особливу увагу під час наради було приділено актуальним питанням, які виникають при зверненні мешканців громади щодо оформлення пакету документів для отримання пільг та субсидій. 
    Заступник начальника відділуФото без опису обслуговування громадян №13 (сервісний центр) управління обслуговування громадян ГУ Пенсійного фонду України в Черкаській області Оксана Левчук повідомила про зміни, які відбулися після передачі Урядом повноважень з призначення та виплати субсидій і пільг на житлово-комунальні послуги  від органів соцзахисту до Пенсійного фонду України. Так,  зокрема, з 01.01.2023 відділом здійснюється опрацювання, нарахування та фінансування пільг і субсидій, у тому числі й на опалювальний період, який розпочався з 15 жовтня.
   Наразі частині  громадян,  які раніше отримували субсидію, перерахунок проведено в автоматичному режимі. Щодо інших громадян, які звертались за призначенням житлової субсидії на опалювальний період 2023-2024 рр., у тому числі  мали зміни у  складі зареєстрованих осіб, зміни соціального стану, призначення субсидій  ще  триває. Однак, вже найближчим часом буде розпочато їх фінансування та виплата. 
 Фото без опису  В ході наради обговорили  особливості надання у Катеринопільській громаді адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану. Разом з цим, було  зауважено і на  важливості  актуалізації даних  Реєстру територіальної громади для своєчасного отримання якісних адміністративних послуг її жителями. Адже на сьогодні паспорт громадянина України вже не є тим документом, який підтверджує реєстрацію місця проживання громадянами. Змінами у законодавстві не передбачено  проставлення в ньому відповідного штампу після 01 грудня 2021 року.
Тому для підтвердження інформації про місце проживання використовується Витяг з реєстру територіальної громади. А відповідно без актуальних даних Реєстру не можливо отримати будь-які адміністративні послуги. 
  Також  важливою необхідністю є  внесення відомостей до Реєстру ТГ про зареєстроване місце проживання малолітніх та неповнолітніх дітей. Актуалізувати дані жителі нашої громади можуть, звернувшись до спеціалістів відділу "Центр надання адміністративних послуг" селищної ради або старост старостинських округів.
   В робочому порядку обговорили особливості планування видатків по старостинських округах територіальної громади на 2024 рік.   
    У зв'язку із збільшенням популяції диких тварин, у тому числі й лисиць, наразі існує висока загроза  виникнення та  поширення сказу на території населених пунктів громади. З метою запобігання цієї хвороби, під час наради  обговорені були першочергові  заходи відповідного реагування, у разі виявлення випадків укусів дикими тваринами з ознаками сказу, мешканців громади чи їх домашніх тварин.
   Окремо селищний голова звернув увагу старост на організацію наведення належного  санітарного стану у населених пунктах Катеринопільської територіальної громади, а саме: вжити необхідні заходи з недопущення та ліквідації стихійних сміттєзвалищ, активізувати відповідну   роботу з населенням щодо заключення договорів з  КП "Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство" на вивіз твердих побутових відходів. Разом з тим, обговорили і стан забезпечення протиожеледними сумішами для посипання  спусків та підйомів на дорогах і вулицях комунальної власності під час зимового періоду. На часі формування переліку пропозицій на наступний рік щодо ремонту доріг комунальної власності у населених пунктах, а також доріг загального користування місцевого значення. 
    Фото без опису Розглянуто також ряд важливих питань щодо землекористування та землеустрою, зокрема  про проблеми в процесі оренди  земельних часток (паїв), які перебувають у власності громадян та невитребуваних земельних часток (паїв).       
    Селищний голова Володимир Коваленко наголосив старостам старостинських округів та спеціалістам-землевпорядникам на  необхідність проведення роботи щодо виявлення земельних ділянок, які використовуються громадянами без правовстановлюючих документів, у тому числі прибережних захисних смуг та вжиття заходів щодо їх оформлення. У разі не вжиття необхідних заходів реагування, відповідними службами  такі порушення  фіксуються, що загрожує громадянам накладенням на них штрафу.Фото без опису
   Підсумовуючи робочу нараду, Володимир Коваленко акцентував увагу присутніх на злагодженій та результативній роботі працівників структурних підрозділів селищної ради та старостинських округів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора