Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

До відома громадян

Дата: 25.10.2023 16:49
Кількість переглядів: 74

Фото без описуІнформуємо про важливі аспекти надання у Катеринопільській селищній територіальній громаді адміністративних послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану: народження фізичної особи та її походження, шлюбу, смерті.

З серпня 2023 року відділом реєстрації та муніципальних послуг Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області проводиться:

 Державна реєстрація народження дитини з одночасним визначенням її походження та присвоєнням прізвища, імені та по батькові засвідчується свідоцтвом про народження (стаття 144 Сімейного кодексу України).

Важливо: батьки зобов’язані невідкладно, але не пізніше одного місяця від дня народження дитини, зареєструвати народження дитини. Невиконання цього обов’язку є підставою для покладення на них відповідальності, встановленої законом.

 Державна реєстрація смерті.

Відповідна заява подається не пізніше трьох днів з дня настання смерті, а в разі якщо неможливо одержати документ закладу охорони здоров’я або судово-медичної установи, - не пізніше п’яти днів (частина друга статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану»).

Державна реєстрація шлюбу.

Актуально: відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного часу» одружитися можна без місячного очікування.Це дуже зручно для всіх бажаючих укласти шлюб, особливо - для військовослужбовців, які проходять службу в Збройних Силах України .

Варто зауважити, що особи, які раніше перебували у шлюбі, можуть зареєструвати повторний шлюб за умови пред’явлення документів, що підтверджують припинення попереднього шлюбу.
Вищеперелічені послуги ви маєте можливість отримати у відділі реєстрації та муніципальних послуг Катеринопільської селищної ради за адресою: вул. Соборна,12 смт Катеринопіль.
Прийом громадян проводиться щодня, крім суботи та неділі з 8.00 до 17.00 (обідня перерва: з 13.00 до 14.00) .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора