Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

У селищній раді відбулось чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 23.10.2023 10:15
Кількість переглядів: 93

Фото без описуНещодавно в залі засідань Катеринопільської селищної ради відбулося чергове засідання виконавчого комітету, участь в якому взяли керівники комунальних підприємств та закладів, структурних підрозділів селищної ради, старости старостинських округів.

Засідання розпочали із вшанування хвилиною мовчання пам’яті наших загиблих земляків, Героїв-захисників та всіх громадян, які стали жертвами війни.

На початку засідання члени виконавчого комітету повернулись до розгляду питання про тарифи на послуги комунального підприємства “Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство” з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на території смт Катеринопіль для споживачів, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання та централізованого водовідведення. За пропозицією комунального підприємства, прийнятим рішенням передбачається встановлення з 01 січня 2024 року тарифу на послугу КП "КСЖКГ" з централізованого водовідведення на території смт Катеринопіль в розмірі 32 грн за 1 м3. Термін дії тарифу на послугу комунального підприємства з централізованого водопостачання продовжили без підвищення його розміру та за структурою, встановленою раніше прийнятими рішеннями виконавчого комітету селищної ради.Фото без опису

Також заслухали звіт про роботу директора комунального закладу "Катеринопільський будинок культури територіальної громади" Юлії Пономаренко та вказали на необхідність продовжувати роботу щодо розвитку всіх видів самодіяльної художньої творчості, популяризації нематеріальної культурної спадщини, пошуку нових форм і методів культурного обслуговування жителів громади, а також активізувати діяльність клубних закладів у сільській місцевості.

В ході засідання виконавчого комітету схвалено важливі зміни до Програми організації харчування у закладах освіти Катеринопільської територіальної громади на 2021-2025 роки. Цими змінами передбачається організація безкоштовного харчування для ще однієї категорії дітей. Це діти, батьки яких є військовослужбовцями і на даний час ще не отримали статусу учасника бойових дій, але вони беруть або брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів Фото без описудержави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Також була розглянута необхідність внесення змін і до інших діючих програм економічного і соціального розвитку Катеринопільської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки, розвитку та підтримки комунального некомерційного підприємства "Катеринопільська багатопрофільна лікарня" на 2023 рік, профілактики злочинності в Катеринопільській територіальній громаді Звенигородського району на 2021-2025 роки та відповідно схвалили проекти рішень селищної ради щодо них. Також для забезпечення відповідного фінансування схвалених проектів змін до діючих програм, вирішення нагальних потреб в галузі освіти, охорони здоров’я та комунального господарства розглянули пропозиції й схвалили внесення змін до бюджету громади на 2023 рік.Фото без опису

Начальник відділу фінансів, економічного розвитку та інвестицій селищної ради Альона Радзівіл поінформувала щодо виконання бюджету Катеринопільської селищної територіальної громади за 9 місяців 2023 року. За звітними даними загальний обсяг надходжень бюджету громади склав 115 091,9 тис. грн, що становить 112,5 відсотка затверджених розписом планових показників, з них: надходження загального фонду становлять - 74 100,7 тис. грн або 110,6 відсотка; спеціального фонду - 7016,9 тис. грн або 527,1 відсотка; міжбюджетні трансферти загального фонду - 33 974,4 тис. грн або 99,9 відсотка.

По основних бюджетоутворюючих податках забезпечено виконання і досягнуто приросту до відповідного періоду минулого року. Забезпечено виплату заробітної плати працівникам установ, які отримують її з бюджету громади, проведено розрахунки за енергоносії, забезпечено видатки на інші захищені статті. На виконання програм та заходів, пов’язаних зі збройною агресією рф, з бюджету громади спрямовано коштів в сумі – 10,5 млн.грн

Далі на засіданнФото без описуі виконкому заслухали інформацію про здійснення делегованих повноважень щодо організації та забезпечення цивільного захисту на території громади.

Крім цього, виконавчим комітетом були утворені дві комісії: з визначення шкоди та збитків, завданих особистим селянським та/або фермерським господарствам, що зареєстровані як фізичні особи-підприємці, внаслідок збройної агресії РФ та з розгляду питань щодо надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією РФ проти України на території КатериФото без описунопільської селищної територіальної громади. Також затверджено їх склад та положення про них.

Наприкінці засідання, з метою забезпечення належних умов для проживання, виховання, навчання, захисту житлових та майнових прав, було встановлено опіку над малолітньою дитиною, позбавленою батьківського піклування.

Після розгляду всіх питань порядку денного селищний голова Володимир Коваленко, закрив засідання, подякувавши всім за роботу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора