Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Для допомоги переселенцям - об'єднаємо зусилля!

Дата: 19.10.2023 14:42
Кількість переглядів: 79

Фото без опису13 жовтня, в приміщенні Катеринопільського відділу Звенигородської філії Черкаського ОЦЗ проведений круглий стіл «Проблеми громадян України з числа ВПО», за участю керівників та інших представників соціальних служб, що опікуються внутрішньо переміщеними особами.

У засіданні, крім фахівців служби зайнятості, взяли участь представники Центру надання соціальних послуг Катеринопільської селищної ради  - директор  Анна Жоломко, психологині Олена Лядецька та Ольга Олексюк; провідний інспектор Державної установи «Центр пробації»  Альона Гончаренко, адміністратори ЦНАПу Катеринопільської селищної ради Ольга Гаркава та Наталія Спільник.

Фото без описуМетою засідання було посилити комунікацію між усіма організаціями, які опікуються переміщеними особами, сприяти їх ефективній інтеграції у суспільне життя громад, а також стимулювати до пошуку роботи.

Кожен з учасників круглого столу розповів про сферу своєї діяльності щодо захисту прав внутрішньо переміщених осіб, проблемні питання та можливі шляхи їх вирішення.

«Ми активізували роботу з переселенцями та забезпечуємо проведення заходів, спрямованих на їх працевлаштування та відкриття власної справи. Наша мета – спільно з соціальними партнерами сприяти професійному навчанню та перенавчанню ВПО, стимулювати переселенців до активного пошуку роботи, а роботодавців - надавати частину робочих місць для даної категорії громадян», - розповіла начальник Катеринопільського відділу Звенигородської філії   Світлана Найденко.

Сторони робочої зустрічі були одностайні в тому, що лише об’єднавши спільні зусилля можна не тільки оперативно впливати на ситуацію, яка існує на місцевому ринку праці, а й сприяти ефективній інтеграції внутрішніх переселенців у суспільне життя громад.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора