Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми

Дата: 18.10.2023 10:42
Кількість переглядів: 81

Фото без описуВ цей день у світі відзначають Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Зауважимо, торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі.

Проблема торгівлі людьми особливо загострилася під час повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України. Жінки та діти, які змушені покинути Україну, прямують до сусідніх країн, стикаються з ризиками торгівлі людьми, застерігає Міжнародна організація з міграції (МОМ).

За даними Міжнародної організації праці (МОП) у світі близько 40 млн людей перебувають у рабстві, з них 71% – це жінки, а одна з чотирьох жертв – діти. Крім того, зараз у світі використовується праця приблизно 152 мільйонів дітей віком від п’яти до сімнадцяти років

Додамо, наша держава вживає заходів з попередження торгівлі людьми та боротьби з нею, притягнення до відповідальності злочинців та надання допомоги постраждалим особам. Так, Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми. У Кримінальному кодексі України покарання за торгівлю людьми передбачено статтею 149, яка визначає ці злочинні дії як вербування, переміщення, переховування, передачу або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи.

Якщо раптом Ви або хтось з Ваших знайомих зіткнувся з фактом торгівлі людьми, рекомендуємо звернутися з відповідною заявою за контактними телефонами нижче.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора