Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 28.09.2023 20:21
Кількість переглядів: 121

Фото без опису27 вересня відбулося засідання виконавчого комітету Катеринопільської селищної ради.

Перед початком засідання присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять земляків, захисників і захисниць України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої країни.
Відповідно до порядку денного на  засіданні  було розглянуто ряд питань щодо тарифів на послуги комунального підприємства “Катеринопільське селищне житлово-комунальне господарство” на 2024 рік. За повідомленням представників Катеринопільського СЖКГ підняття  тарифів на послуги, що надає комунальне підприємство, зумовлене тим, що в умовах зростання основних складових тарифів, зокрема, мінімальної заробітної плати, вартості електричної енергії, паливно-енергетичних та інших матеріальних ресурсів виникла невідповідність діючих тарифів фактичним витратам. У структурі діючих тарифів передбачалась вартість 1 квт/год електроенергії в розмірі 3,1107 грн без ПДВ. На даний час цей показник становить 5,202 грн без ПДВ, тобто зростання у порівнянні із закладеним у тарифі на 2,09 грн або  67,2%.  Зростання  мінімальної заробітної плати до  6700,00 грн., в діючому тарифі –6000,00 грн., тобто 111,7 %,  зростання вартості паливно-мастильних матеріалів з  29,12 грн у діючому тарифі до 56,00 грн з ПДВ за 1 літр, тобто 192,3 %, збільшення майже вдвічі суми екологічного та інших податків.
В підсумку, тарифи на послуги щодо поводження з побутовими відходами    та транспортування, очищення рідких відходів  на 2024 рік  встановили в таких розмірах:
•  для населення, яке проживає в приватних будинках (щомісячна плата для однієї людини) - 71,65грн;
•  для населення, яке проживає в  багатоповерхових будинках (щомісячна плата для однієї людини) - 66,56 грн;
•  для бюджетних установ та організацій- 567,72 грн за 1 куб.м;
•  для інших споживачів - 578,76 грн за 1 куб.м;
•  за транспортування, очищення рідких відходів  для населення - 197,14 грн за 1 куб.м;
•  за транспортування, очищення рідких відходів  для бюджетних установ та організацій - 342,74 грн за 1 куб.м;
•  за транспортування, очищення рідких відходів  для інших споживачів - 349,56 грн за 1 куб.м.
 Пропозиція комунального підприємства про підвищення тарифу з централізованого водовідведення  на території смт Катеринопіль для населення до 32 грн за 1 куб.м. не була одностайно підтримана членами виконкому, тому до розгляду цього питання вирішили повернутися на наступному засіданні виконавчого комітету.
Для споживачів, які   є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водовідведення термін  дії тарифу на послугу КП "КСЖКГ"  з  централізованого водовідведення продовжили без підвищення його розміру.
Також встановили  тарифи за 1 Гкал на  теплову  енергію, що виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії товариству з обмеженою відповідальністю "ТЕПЛОДЖЕРЕЛО": для бюджетних  установ, організації та для інших споживачів   - 3143,93 грн.
Далі заслухали керівників комунальних підприємств та начальників профільних відділів щодо  стану  готовності об’єктів  житлово - комунального господарства, соціальної сфери та інших об’єктів Катеринопільської селищної територіальної громади до стабільної роботи в осінньо – зимовий період 2023 - 2024 років. За їх інформацією, всі об’єкти в основному підготовлені до стабільної роботи. В даний час йде активна робота по підготовці газових котелень та твердопаливних котлів до опалювального сезону. З проблемних питань, піднятих на засіданні, є потреба в генераторах для  забезпечення функціонування закладів, підприємств та їхніх котельнь в період відсутності  електропостачання.
Прийнято було рішення щодо  початку  опалювального періоду 2023 – 2024 років при умові, якщо середня добова температура повітря буде +8 градусів і нижче протягом 3 діб. 
Рішенням щодо проведення перереєстрації громадян, які перебувають на квартирному обліку у виконавчому комітеті Катеринопільської селищної ради, відділу містобудування, архітектури, інфраструктури та житлово-комунального господарства селищної ради доручено вжити заходів та до 31 грудня 2023 року подати пропозиції виконавчому комітету селищної ради для прийняття відповідного рішення.
За зверненнями громадян   надано Фото без опису дозволи  на видалення аварійних та сухостійних зелених насаджень в смт Катеринопіль. Прийнято рішення та зареєстровано помічника особи, що потребує постійного стороннього догляду. За клопотання служби у справах дітей Катеринопільської  селищної  ради  надано статус дитині, позбавленій батьківського піклування.
Після розгляду всіх питань повістки денної селищний голова Володимир Коваленко закрив засідання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора