Катеринопільська територіальна громада
Офіційний веб-сайт Катеринопільської селищної ради Звенигородського району Черкаської області

РОБОТА ДЛЯ ВПО: ТИ ПОТРІБЕН

Дата: 19.09.2023 17:27
Кількість переглядів: 77

Фото без описуДержавна служба зайнятості долучилася до проведення інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен», яка триватиме з 1 вересня по 1 листопада 2023 року. Ініціатором проведення кампанії виступило Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Мета даної кампанії полягяє в посиленні комунікації між усіма органами влади, які опікуються ВПО, ефективній інтеграції переселенців у суспільне життя громад, а також стимулюванні їх до пошуку роботи, інформуванні про актуальні вакансії та активні програми сприяння зайнятості, професійного навчання та перенавчання ВПО.

Службою зайнятості організовуються та проводяться заходи з інформування ВПО щодо вільних робочих місць; реалізації активних програм сприяння зайнятості населення; можливостей професійного навчання та перенавчання, організації підприємництва тощо. Також ведеться системна робота з роботодавцями щодо важливості надання робочих місць для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Що може запропонувати служба зайнятості задля сприяння працевлаштуванню та самореалізації внутрішньо переміщених осіб?

Переселенцям надається широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, побажань та професійного досвіду, зокрема:

— індивідуальне планування працевлаштування;

— пошук підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні, у тому числі шляхом організації суспільно корисних, громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру;

— професійне навчання.

Внутрішньо переміщені особи, які виявили бажання зареєструватися у службі зайнятості, можуть зробити це онлайн, через портал Дія, або особисто, під час відвідування установи. У разі відсутності документів, що підтверджують факт звільнення, ВПО мають право припинити такий трудовий договір в односторонньому порядку, подавши до центру зайнятості відповідну заяву.

Для того, щоб скористатися деякими послугами, зовсім не обов’язково реєструватися у центрі зайнятості. Переселенці можуть безоплатно отримати від служби зайнятості ваучер на навчання та підвищити свій професійний рівень.

У рамках реалізації урядового проєкту «єРобота» служба зайнятості супроводжує грантову програму, якою можуть скористатись ВПО, та отримати мікрогрант у розмірі до 250 тисяч гривень на створення або розвиток власної справи.

Якщо шукаєте роботу – зверніться  до центру зайнятості. Фахівці нададуть вам індивідуальні консультаційні, інформаційні та профорієнтаційні послуги; інформацію про актуальні вакансії, зокрема на Єдиному порталі вакансій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора